Documentar BBC controversat: Naşterea unui pui de urs polar din „sălbăticie”, filmată la zoo VIDEO

Un documentar realizat de BBC arată imagini uimitoare ale planetei, cu plantele, animalele şi fenomenele surprinzătoare care ne înconjoară, însă au stârnit controverse.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 06:44
Documentar BBC controversat: Naşterea unui pui de urs polar din „sălbăticie”, filmată la zoo VIDEO

Documentarul „Frozen Planet” al BBC are şapte episoade care prezintă imagini unice şi impresionante ale planetei, narate de Sir David Attenborough.

Într-un videoclip de prezentare a documentarului, David Attenborough recită versurile piesei „What a Wonderful World” a lui Louis Armstrong.

Documentarul a stârnit însă controverse, deoarece se pare că secvenţele cu naşterea unui urs polar, despre care David Attenborough spune că au fost filmate în sălbăticie, ar fi fost de fapt filmate în captivitate, într-o grădină zoologică din Germania.

Secvenţa controversată este intercalată cu imagini ale urşilor polari în sălbăticie, iar naratorul spune că puii se nasc „sub zăpadă”.

Adevărul despre imagini nu a fost dezvăluit în cadrul programului, scrie telegraph.co.uk. Doar vizitatorii site-ului oficial al „Frozen Planet” care au vizionat un videoclip al producătorului, Kathryn Jeffs, au aflat că era vorba despre urşi polari în captivitate.

Sir David Attenborough, în vârstă de 85 de ani, a refuzat să comenteze speculaţiile. BBC a informat că textul care însoţeşte documentarul a fost verificat cu atenţie, iar audienţa nu a fost indusă în eroare.