Documente ridicate de DNA de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, în dosarul Trofeul Calităţii

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat miercuri seara mai multe documente de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC). Decizia procurorilor vine în urma documentului trimis de inspectorat, în care reprezentanţii instituţiei susţin că nu le-a fost creat niciun prejudiciu în dosarul Trofeul Calităţii.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 15:45
Documente ridicate de DNA de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, în dosarul Trofeul Calităţii

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISC, Paul Racoviţă, citat de MEDIAFAX, trei procurori de la DNA s-au deplasat la sediul instituţiei, aceştia solicitând mai multe documente.

Ridicarea documentelor a avut loc după ce ISC a trimis instanţei supreme un punct de vedere prin care arătă că nu se constituie parte civilă în dosarul „Trofeul calităţii”, pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

În dosarul „Trofeul Calităţii” este judecat Adrian Năstase, condamnat în primă instanţă la 2 ani de închisoare cu executare. La termenul de miercuri al acestui proces, avocaţii şi judecătorii au avut discuţii tensionate, mai mulţi tineri au venit să protesteze faţă de fostul premier, iar judecata s-a amânat. Asta în condiţiile în care acuzaţiile se prescriu luna viitoare.

ISC a depus, marţi, la dosarul „Trofeul calităţii”, un document semnat de şeful instituţiei, Constantin Grăjdan, prin care arată că instituţia nu se constituie parte civilă în această cauză. În acest sens, ISC a indicat raportul de expertiză contabilă care a concluzionat că, în urma organizării evenimentului denumit „Trofeul Calităţii în Construcţii”, în bugetul instituţiei nu a fost înregistrat vreun prejudiciu.

În documentul depus la instanţă se mai arată că ISC nu a efectuat niciun fel de servicii de organizare a evenimentului „Trofeul Calităţii în Construcţii” şi că toate contractele invocate au fost încheiate de structuri organizatorice fără personalitate juridică aflate în subordinea inspectoratului, astfel că, neavând delegare de competenţe din partea ordonatorului de credite bugetare, acele convenţii sunt nule din punct de vedere juridic.

ISC a menţionat că structura bugetară a instituţiei nu avea aprobată posibilitatea legală de a încasa venituri rezultate din acest tip de activităţi şi că din evidenţele interne ale compartimentelor de specialitate nu rezultă înregistrarea vreunui prejudiciu financiar-contabil.