Documentele lui Osama bin Laden vor fi publicate online

Publicat: Luni, 30 Aprilie 2012 23:09 // Actualizat: Luni, 30 Aprilie 2012 23:09 // Sursa: RTV.net

Captura de documente găsite de soldaţii americani care l-au lichidat pe şeful reţelei teroriste Al Qaida în complexul din Pakistan, de la Abottabad, vor fi date publicităţii până la sfârşitul acestei săptămâni, după cum a anunţat Casa Albă.

Documentele secrete capturate anul trecut de comandoul de elită al SEAL conţin informaţii despre comunicarea între Osama bin Laden şi "locotenenţii" săi, precum şi jurnalul liderului Al Qaida, scris de mână, de el, în refugiul din Abottabad, a informat John Brennan, o oficialitate de la Casa Albă, responsabilă cu antiterorismul, citată de BBC online.

Din documente reiese, între altele, că Bin Laden intenţiona să schimbe numele Al Qaida dat reţelei sale teroriste, deoarece mulţi dintre cei mai importanţi membri ai acesteia fuseseră ucişi. "După ce mulţi dintre cei mai vechi şi experimentaţi comandanţi ai acestei reţele au fost ucişi, reţeaua Al Qaida a avut probleme în înlocuirea lor. De pildă, Bin Laden se temea că în reţea ar putea accede mediocrii în număr mare, fără experienţă, care ar putea să repete greşelile din trecut ale celor neexperimentaţi", a mai precizat Brennan.

Iniţiativa Casei Albe intervine exact în săptămâna în care se împlineşte un an de la operaţiunea americană în care cel mai căutata terorist de pe planetă, care a pus la cale atentatele din 11 Septembrie 2001, a fost prins şi ucis în Pakistan.

 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H