Documentul care aruncă în aer coaliţia. Stelian Ion: „Se vede că justiția a fost principala miză”. Bode a schimbat-o pe şefa Direcţie de avizare din MJ şi a suspendat procedurile de numire la DNA şi DIICOT

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a schimbat-o vineri dimineaţă din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală, decizia având legătură cu faptul că MJ nu a avizat ordonanţa de urgenţă privind Programul "Anghel Saligny", susţin surse din minister pentru News.ro. Între timp, mai mulţi lideri USR PLUS au distribuit pe Facebook un document potrivit căruia Ministerul Justiției a primit abia joi, 2 septembrie, adică la o zi după ce premierul Cîțu l-a remaniat pe ministrul Stelian Ion, proiectul în original de ordonanță de urgență pentru lansarea programului național de investiții ”Anghel Saligny”.

03 sept. 2021, 12:42
Documentul care aruncă în aer coaliţia. Stelian Ion: „Se vede că justiția a fost principala miză”. Bode a schimbat-o pe şefa Direcţie de avizare din MJ şi a suspendat procedurile de numire la DNA şi DIICOT

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion afirmă, vineri, că schimbarea ”de pe o zi pe alta” a conducerii Direcţiei de avizare din cadrul Ministerului Justiţiei, pentru a facilita obţinerea avizului pentru PNDL 3, ”arată că Florin Citu nu are respect pentru lege”. De asemenea, Stelian Ion apreciază că oprirea procedurii de selecţie a procurorilor de rang înalt, ca prima măsură luată de Lucian Bode în interimatul la Ministerul Justiţiei, ”reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii” sale.

Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiției, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii.
Iar schimbarea de pe o zi pe alta a conducerii Direcției de avizare din cadrul MJ pentru a facilita obținerea avizului pentru PNDL 3, proiect care faciliteaza furtul din banii publici, și, probabil, a unor avize ulterioare, arată că Florin Citu nu are respect pentru lege și folosește aceleași metode abuzive pe care le foloseau odinioară cei pe care atâta i-a criticat public. Asta este realitatea tristă a acestor zile.

L.E. Sper că informațiile referitoare la schimbările de la conducerea Direcției de avizare nu se vor confirma nici azi, nici în perioada următoare”, a scris Stelian Ion, fostul ministru al Justiţiei remaniat de Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu pregăteşte scoaterea de la guvernare a USR-PLUS: „Orice negociere cu PSD înseamnă a negocia împotriva românilor”

Afirmaţiile lui Stelian Ion vin după ce Ministerul Justiţiei a transmis un comunicat de presă prin care anunţa că procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiilor vacante de conducere la Parchetul General, DIICOT şi DNA se suspendă.

Mai mult, potrivit unor surse news.ro, ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a schimbat-o vineri dimineaţă din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală, decizia având legătură cu faptul că MJ nu a avizat ordonanţa de urgenţă privind Programul „Anghel Saligny”. Conform surselor citate, în locul Ralucăi Spoeală a fost numit Cătălin Oţel, pe care Stelian Ion îl schimbase de la conducerea Direcţiei de avizare la începutul lunii aprilie.

Citeşte şi: Kelemen Hunor (UDMR): Sunt diferenţe între partide, dar nu există alternativă la coaliţia de guvernare

De asemenea, vineri dimineaţă, mai mulţi lideri PLUS au distrinuit pe Facebook o copie a unui document  guvernamental care arată că Ministerul Justiției a primit joi, 2 septembrie, adică la o zi după ce premierul Cîțu l-a remaniat pe ministrul Stelian Ion, de la Ministerul Dezvoltării, proiectul în original de ordonanță de urgență pentru lansarea programului național de investiții ”Anghel Saligny”.

 

În replică, premierul Florin Cîţu a susţinut, vineri, că ordonanţa privind Programul ‘Anghel Saligny’ a fost retrimisă joi seara Ministerului Justiţiei deoarece s-a schimbat ministrul. Cîţu a afirmat că pe 12 august a fost trimis pentru prima oară originalul acestui document la MJ.

„În original a fost trimisă pe 12. (…) Şi aseară a fost retrimisă pentru că s-a schimbat ministrul şi, cum ştiţi, un nou ministru trebuie să avizeze şi să semneze un nou act care intră în şedinţa de Guvern”, a spus Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Ionuț Moșteanu, despre schimbarea șefei de la avizare de la Ministerul Justiție: Cu noul Dragnea, România nu se poate schimba

Le cer lui Florin Cîțu și omului numit de el la Ministerul Justiției, Lucian Bode, să oprească abuzurile de la Ministerul Justiției. Nu continuați să depășiți o nouă linie roșie, așa cum, din disperare, a făcut și Liviu Dragnea.
Astăzi a fost schimbată șefa direcției de avizare din cadrul ministerului, care a refuzat să avizeze ordonanța ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor. Tot azi am aflat că abia aseară a ajuns originalul ordonanței la ministerul justiției, deși premierul l-a demis pe Stelian acum 2 zile ”pentru că nu avizează”. Lanțul minciunilor și abuzurilor trebuie să înceteze.
PNL are obligația să numească un nou prim-ministru în ședința coaliției de astăzi. Cu noul Dragnea, România nu se poate schimba„, a scris purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuţ Moşteanu pe Facebook.