Florin Cîţu pregăteşte scoaterea de la guvernare a USR-PLUS: „Orice negociere cu PSD înseamnă a negocia împotriva românilor”

Florin Cîţu pregăteşte scoaterea de la guvernare a USR-PLUS. Potrivit unor surse politice, premierul urmează să discute cu liderii PNL în cadrul şedinţei Biroului Permanent de vineri despre posibilitatea de a-i remania pe miniştrii USR PLUS.

03 sept. 2021, 12:15
Florin Cîţu pregăteşte scoaterea de la guvernare a USR-PLUS: „Orice negociere cu PSD înseamnă a negocia împotriva românilor”

Florin Cîţu pregăteşte scoaterea de la guvernare a USR-PLUS. Surse politice citate de News.ro anunţă premierul va discuta cu liderii PNL în şedinţa Biroului Permanent de vineri posibilitatea de a-i remania pe miniştrii USR PLUS.

Florin Cîţu pregăteşte scoaterea de la guvernare a USR-PLUS

Şedinţa BPN a PNL va începe la ora 12.00, în prezenţa premierului Florin Cîţu şi a preşedintelui PNL Ludovic Orban.

Citeşte şi Zi decisivă pentru Coaliţia de Guvernare. Florin Cîţu insistă cu programul „Saligny”, USR-PLUS presează cu moţiunea de cenzură

Înainte de BPN a PNL, premierul Florin Cîțu le-a transmis celor de la USR-PLUS că orice negociere cu cei de la PSD înseamnă o trădare a poporului român și i-a chemat să găsească soluția în interiorul coaliției de guvernare.

”Astăzi avem un BPN pentru a lua câteva decizii importante. La început aș vrea să transmit un mesaj românilor: eu, Florin Cîțu, am intrat în politică și am promis că nu voi negocia niciodată cu PSD-ul și cât timp voi fi eu în PNL nu se va negocia cu PSD. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român. Orice soluție pentru situația în care ne găsit azi trebuie negociată în interiorul coaliției de guvernare și nu în exterior.

Fac un apel la maturitate și responsabilitate! Avem foarte multe proiecte importante, care trebuie duse mai departe. PNRR-ul va fi adoptat în umătoarele săptămâni și trebuie implementat, avem Legea consumatorului vulnerabil și multe alte proiecte pentru care oamenii ne-au oferit încrederea lor.

Soluția pentru toată această problemă se află în interiorul coaliției, nu în negocierile din afara coaliției.”, a spus Florin Cîțu.

În paralel, liderii USR PLUS încearcă să-i convingă pe toţi parlamentarii partidului să semneze moţiunea de cenzură alături de AUR. În acest moment sunt doi parlamentari USR PLUS care refuză să se asocieze cu AUR.

Citeşte şi PNL cheamă USR PLUS la discuţii pentru păstrarea coaliţiei. Rareş Bogdan: La Florin Cîţu nu renunţăm, dar suntem pregătiţi să negociem