Documentul care aruncă în aer sistemul de justiţie. Cum a fost „albit” un poliţist după execuţia unui tânăr cu şase focuri de armă – EXCLUSIV

Un caz a șocat opinia publică. În urmă cu un an de zile, un tânăr a fost ucis de polțiștii care au fost chemați de vecini pentru aplanarea unui scandal. Polițiștii au tras 6 gloanțe, iar după ce bărbatul a căzut din picioare, au început să-l lovească.

08 iul. 2021, 22:35

Documentul care aruncă în aer sistemul de justiţie.  A omorât un om, însă a fost lăsat în libertate. Un deznodământ pe care l-am văzut în multe cazuri. De această dată protagonist este chiar un polițist. Crima care a șocat Capitala a avut loc în urmă cu mai bine de un an.

Documentul care aruncă în aer sistemul de justiţie. Cum a fost „albit” un poliţist după execuţia unui tânăr cu şase focuri de armă – EXCLUSIV

Deși martorii au susținut că tânărul care a sfârșit împușcat de 6 ori în spate nu a fost agresiv cu polițiștii, declarațiile lor nu au cântărit suficient în luarea deciziei. La iveală a ieșit însă motivarea prim-procurorului, un document obținut în exclusivitate de România TV.

„În data de 22.04.2020, în incinta complexului rezidenţial Monte Carlo Palace situat la adresa din Bucureşti, sector 1, o persoană de sex bărbătesc a ameninţat şi aa gresat fizic mai mulţi poliţişti aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, iar în acest context, unul dintre poliţişti a executat mai multe focuri de armă, persoana agresivă a fost rănită prin împuşcare şi a decedat ulteror la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti.

Persoana decedată a fost identificată ca fiind Găzdac Alexandru, iar poliţistul care a executat focurile de armă a fost identificat ca fiind Tudorache Vlăduţ Lucian -agent de poliţie în cadrul Secţiei 5 de Poliţie.”, se arată în act.

De altfel, victima nu deţinea nicio armă şi niciun mijloc de a pune în pericol viaţa cuiva.

Citeşte şi: Poliţia s-a răzgândit în cazul activistului bătut la Buzău. Cei trei agresori din Buzău au fost reținuți

„Din materialul probator administrat de organele de urmărire penală rezultă că agentul de poliţie Tudorache Vlăduţ Lucian, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a acţionat în data de 22.04.2020 prin executarea a şase focuti de armă asupra lui Găzdac Alexandru, focuri de armă care i-au prods acestuia din urmă leziuni traumatice care au condus la deces.

În exercitarea atribuţiilor de serviciu agentul de poliţie Tudorache Vlăduţ Lucian a folosit forţa fizică şi mijloacele şi armele din dotare împotriva lui Alexandru Găzdac, în urma unui apel la numărul unic de urngeţă 112.

Folosirea forţei îm exercitarea atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii Poliţiei Române definirea cazurilor de folosire în mod legitim a forţei şi a mijloacelor şi instrumentelor din dotarea Poliţiei Române este expusă în cadrul Legii nr. 218-2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române (art. 41- art 44) iar folosirea armelor de foc de către agenţiide forţă ai statului sunt completate de dispoziţiile Legii nr. 17-1996 privind regimul armelor de foc şi al munţiilor.”, se arată în documentul prezentat de România TV”.

„Tânărul care a sfârșit împușcat de 6 ori în spate de către polițiști era pe scări, deci el se retrăgea, ceea ce ne șochează și mai mult este faptul că polițistul a luat un obiect și l-a și bătut.

Din corpul lui curgea o cantitate mare de sânge. Era aproape mort și după ce da în el cu atât cruzime se poate vedea cum una dintre mâini era legată cu cătușele.

-A vrut doar să-l mobilizeze- așa scri procurorul. Se vede starea acestuia care nu era agresiva. El coborâse doar să-și exprime starea de neputință că i se blocase ușa de la apartament.

Anunțul politiei a pornit de la paznicul de la recepție. Unul dintre proprietarii apartamentului l-a anunțat deoarece Alxandru Găzdac a încercat să intre la ușa lui. A văzut pe vizor, a anunțat pe grupul de pe Whatsapp”, a spus avocata Cornelia Pintilie, la România TV.

Citeşte şi: Doi dintre agresorii activistului din Buzău, arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Niţu Robert Gabriel a povestit cum a ajuns să fie bătut sub ochii poliţiştilor