Documentul secret al Kremlinului: Rusia vrea să anexeze toate regiunile ruseşti din Ucraina, inclusiv Kievul

Un document secret, care dezvăluie planurile preşedintelui rus de anexare a regiunilor ruseşti din Ucraina, inclusiv Kievul, a ajuns în presă.

25 mart. 2014, 11:47
Documentul secret al Kremlinului: Rusia vrea să anexeze toate regiunile ruseşti din Ucraina, inclusiv Kievul

Potrivit documentului elaborat de Consiliul Naţional de Securitate din Rusia încă din timpul protestelor de pe Euromaidan din Kiev, Rusia intenţionează să anexeze toate regiunile vorbitoare de limba rusă din Ucraina, inclusiv Kievul. Documentul „Criza din Ucraina” a fost postat pe Facebook de jurnalista Katia Gorcinskai de la publicaţia The Kyiv Post.

În document scrie că Rusia nu poate sta şi privi la „strădaniile a milioane de compatrioţi şi respectiv trebuie să ia măsuri pentru a asigura siguranţa cetăţenilor ruşi şi realizarea intereselor de stat ale Rusiei”, scrie adevărul.ro.

Autorii documentului spun că, în timp, chiar şi preşedinţii ucraineni aflaţi sub controlul Rusiei au trădat interesele acesteia şi ajung la concluzia că numai ocuparea acestor regiuni ruse din Ucraina este adevărata soluţie.

„Asigurarea punerii în aplicare a acestei sarcini este posibilă doar luînd sub control capitala Ucrainei, oraşul-erou Kiev. Analiza evenimentelor din 1994 (trădarea lui Kucima), 2004 ( aşa-numita Revoluţie Portocalie ) şi 2013 (revolta din Kiev) indică faptul că o garanţie de încredere a unui asemenea control poate fi obţinută numai prin utilizarea forţelor armate, a organelor de drept şi serviciilor speciale a Federaţiei Ruse”, se mai spune în document.