Crimeea ataşată Rusiei, pe hărţile oficiale ale Kremlinului şi parlamentului

Site-urile oficiale ale Kremlinului şi Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus) au inclus Crimeea, în hărţile lor disponibile online, ca ataşată la Rusia încă din ziua de vineri, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea privind ratificarea Tratatului de reunificare a peninsulei ucrainene cu Federaţia Rusă, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
24 mart. 2014, 15:22
Crimeea ataşată Rusiei, pe hărţile oficiale ale Kremlinului şi parlamentului

Pe site-ul Preşedinţiei ruse (www.kremlin.ru), harta Rusiei include acum ‘Republica Crimeea’, precum şi oraşul Sevastopol, care beneficiază de un statut special în cadrul Federaţiei Ruse, ca şi Moscova şi Sankt Petersburg.

Pe site-ul Consiliului Federaţiei (www.council.gov.ru), harta disponibilă, pe fondul drapelului rus, prezintă de asemenea Crimeea ca una din regiunile ruse.

Grupul internet Yandex (maps.yandex.ru), al cărui motor de căutare este unul din cele mai utilizate din Rusia, colorează acum în roşu peninsula de la Marea Neagră, ca şi restul teritoriului rus.

Mai multe canale de televiziune ruse includ de asemenea Crimeea în hărţile Rusiei atunci când prezintă buletinele meteo, după cum scrie AFP.

Tratatul de anexare a Crimeii la Federaţia Rusă a fost semnat la Kremlin la 18 martie de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi liderii proruşi ai regiunii. Documentul a fost ratificat rapid de cele două camere ale parlamentului federal rus – la 20 martie de Duma de Stat şi o zi mai târziu de Consiliul Federaţiei. Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea privind ratificarea Tratatului de reunificare a Crimeii şi Sevastopolului cu Rusia, precum şi legea privind primirea în componenţa Federaţiei Ruse de noi subiecţi (Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol), ceea ce a finalizat procedura juridică de unire a Crimeii cu Rusia. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declara joia trecută că decizia Moscovei privind reunificarea Crimeii cu Rusia este ireversibilă.