Doi agenţi de bursă londonezi, condamnaţi la închisoare pentru că au fraudat o bancă rusă

Doi agenţi de tranzacţionare din Londra, care au conspirat la fraudarea a peste 165 milioane de euro ai unei bănci din Rusia, au fost condamnaţi vineri la 12, respectiv 7 ani de închisoare, informează Reuters.

28 ian. 2017, 11:41
Doi agenţi de bursă londonezi, condamnaţi la închisoare pentru că au fraudat o bancă rusă

Georgy Urumov, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar Vladimir Gersamia, 33, la şapte ani de închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi de multiple fraude financiare.

Urumov s-a alăturat companiei Otkritie Securities Ltd (OSL) şi a manipulat firma în a-i plăti aproape 2 de milioane de euro creând falsa impresie că această sumă va fi distribuită altor persoane care se alătură companiei. Urumov a păstrat însă marea majoritatea sumei de bani primită de la compania OSL.

Urumov a săvârşit mai multe infracţiuni efectuând tranzacţii financiare cu fonduri argentiniene. Acesta îşi minţea angajatorul că obligaţiuni garantate cu creanţe sunt de fapt de patru ori mai scumpe şi încasa diferenţa, transferând-o în conturi bancare din Marea Britanie.

Citeşte şi Soros a pierdut foarte mulţi bani din cauza lui Trump

 Urumov s-a folosit de Gersamia, un angajat al firmei de administraţie Threadneedle Asset Management, pentru a-l ajuta să acopere urmele ilegalităţilor comise.

Potrivit comisiei de investigaţie, cei doi bărbaţi au adunat peste 165 de milioane de euro din activităţile ilegale întreprinse.