Doi aliați farmaceutici s-au aliat pentru a crea un nou vaccin COVID împotriva noilor tulpini

Laboratorul farmaceutic britanic GSK și concurentul său CureVac au anunțat miercuri, 3 februarie, că se aliază pentru a dezvolta un vaccin pe bază de ARN mesager împotriva noilor tulpine COVID.

03 feb. 2021, 19:01
Doi aliați farmaceutici s-au aliat pentru a crea un nou vaccin COVID împotriva noilor tulpini

Doi aliați farmaceutici s-au aliat pentru a crea un nou vaccin COVID. Acesta ar urma să fie gata în anul 2022, conform AFP.

GSK a anunțat într-un comunicat că va ajuta, într-o primă etapă, la producție unui prim vaccin, creat deja de către CureVac, care se află, în prezent, în faza a treia a testelor clinice. Vaccinul ar urma să fie gata în 2022, în funcție de unda verde a autorităților sanitare.

Citește și: Ce trebuie să faci în ziua vaccinării antiCOVID. Recomandările medicului Gindrovel Dumitra

Doi aliați farmaceutici s-au aliat pentru a crea un nou vaccin COVID. Acordul prevede ca GSK să plătească 150 de milioane start-up-ului german, ceea ce va permite grupului britanic să deţină drepturile noului vaccin în toate ţările, mai puţin în Germania, Austria şi Elveţia.

”Credem că viitoarea generaţie de vaccin va fi crucială în lupta care continuă împotriva covid-19”, declară directoarea generală a GSK Emma Walmsley.

GSK se angajează să producă până la 100 de milioane de doze, în contextul în care vaccinul pe care l-a dezvoltat împreună cu grupul francez Sanofi a înregistrat o întârziere şi urmează să fie gata abia la sfârşitul lui 2021, din caza unor rezultate mai slabe decât aşteptau.

Vaccinul AstraZeneca, eficienţă de 76% timp de trei luni după vaccinarea cu prima doză

Universitatea Oxford anunţă că vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 76 % timp de trei luni după vaccinarea cu prima doză, înainte de rapel. Potrivit studiului, răspunsul imunitar creşte odată cu prelungirea perioadei dintre prima doză şi rapel.

Vaccinul AstraZeneca, eficienţă de 76% timp de trei luni după vaccinarea cu prima doză. Universitatea Oxford anunţă că vaccinul are o eficienţă de 76% timp de trei luni, cu o singură doză, la persoanele contaminate care prezintă simptome. Potrivit cercetătorilor, eficienţa acestuia creşte după administrarea celei de a doua doze, relatează Reuters.

Aceste rezultate – obţinute în urma unor teste efectuate în Marea Britanie, în Brazilia şi în Africa de Sud – arată că prima doză a asigurat o protecţie şi că răspunsul imunitar a crescut odată cu prelungirea perioadei dinaintea rapelului la voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.