Doi angajaţi CFR, reţinuţi pentru luare de mită, după flagrantul de la Liceul CFR Braşov

Doi dintre cei trei angajaţi CFR, prinţi în timp ce luat mită la Liceul CFR Braşov, au fost reţinuţi, miercuri, informează România TV. Suma vehiculată este de 3.000 de lei. Ei erau membri ai Comisiei de Evaluare din cadrul CFR.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 06:31
Doi angajaţi CFR, reţinuţi pentru luare de mită, după flagrantul de la Liceul CFR Braşov

Cei doi angajaţi CFR reţinuţi sunt şeful comisiei şi unul dintre membrii comisiei de examinare. Cei doi sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată, dar şi de abuz în serviciu şi fals intelectual, deoarece au susţinut examenul în locul unui angajat .

„Testările, care se dau periodic, o dată la trei ani, sunt testări pe calculator. În cazul în care în primul an nu se promovează examenul, iar la următoarea testare de la trei ani la fel, nu promovează, candidatul estre suspendat. Membrul comisiei respective, cu ajutorul şefului comisiei care i-a furnizat parolele necesare, a susţinut examenul în locul unei alte persoane ca şi când aceasta ar fi fost la testări”, a spus prim-procurorul, potrivit Mediafax.

În schimbul favorului, cei doi au primit circa 3.000 de lei şi alte foloase persoanle, cum ar fi mese la restaurant.

De asemenea, procurorii au audiat în acest caz încă şase persoane – şefi de gări de la CFR Infrastructură, regionala Braşov, în calitate de învinuiţi pentru dare de mită în formă continuată, însă aceştia nu au fost reţinuţi. Verificările şi audierile vor continua pentru a se stabili exact despre ce sumă este vorba.

Testările periodice au fost susţinute în zilele de luni şi marţi, la Liceul CFR Braşov, flagrantul fiind organizat, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

La testări au participat circa 60 de şefi de gări de la CFR Infrastructură, aceştia urmând să fie audiaţi de procurori în acest dosar.