Trei arşi în explozia de la Popeşti Leordeni, transferaţi la o clinică din Germania

Trei persoane care au suferit arsuri în urma exploziei de la Popeşti Leordeni au fost transferate la o clinică din Germania, cu un avion militar. O a patra persoană, cu arsuri de 92% din suprafaţa corpului, a murit sâmbătă.

25 iul. 2021, 09:41
Trei arşi în explozia de la Popeşti Leordeni, transferaţi la o clinică din Germania
Doi arşi în explozia de la Popeşti Leordeni, transferaţi la o clinică din Germania

UPDATE –

Trei bărbaţi cu arsuri pe mai mult de 50% din suprafaşa corpului, doi dintre ei internaţi la Spitalul Bagdasar – Arseni şi un altul la Floreasca, au fost aduşi cu ambulanţele la Baza 90 Transport Aerian şi îmbarcaţi la bordul aeronavei C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, care îi ca transporta la Frankfurt.

 

Doi arşi în explozia de la Popeşti Leordeni, transferaţi la o clinică din Germania

”În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă ‘Bagdasar-Arseni’. Conform atribuţiilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a căutat şi identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt în derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU – MAI”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, echipa medicală de la Spitalul de Urgenţă Floreasca nu a solicitat încă transfer conform procedurilor şi legislaţiei în vigoare.

Citeşte şi O explozie, urmată de un incendiu, la o hală de reciclare a gunoiului din Popești-Leordeni

Reamintim că vineri, 23 iulie, la Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar-Arseni’ au fost aduşi doi pacienţi din cei cinci care au suferit arsuri în urma exploziei de la o hală de reciclare a gunoiului din Popești-Leordeni.

Potrivit unei informări a spitalului, primul pacient, în vârstă de 54 de ani, a fost diagnosticat cu arsură prin flacără – explozie în spaţiu închis, grad II A – II B – III, pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală, cu afectarea căilor respiratorii.

Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 43 de ani, a fost diagnosticat de asemenea cu arsură prin flacără – explozie în spaţiu închis, grad IIA – IIB – III, pe 55% din suprafaţa corporală şi arsuri de căi respiratorii.

”După acordarea îngrijirilor şi efectuarea intervenţiilor urgente de către o echipă coordonată de dr. Eugen Turcu şi dr. Sabina Ciuvică-Tănăsescu, Comisia constituită la nivelul SCUBA conform Ordinului MS nr. 2.063/2020 a recomandat transferul celor doi pacienţi în centre de mari arşi din străinătate”, informa sursa citată.

Şapte persoane au fost transportate la spital, dintre care şase cu arsuri şi unul expus la fum, după ce un incendiu a izbucnit vineri la un utilaj aflat într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni.

Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci au necesitat intubare, iar a şasea are arsuri minore.

Citeşte şi Incendiu la Spitalul Judeţean Constanţa. Flăcările au izbucnit într-o sală de operaţie