Doi bărbaţi au ucis cu premeditare o supravieţuitoare a Holocaustului, în vârstă de 85 de ani

Doi bărbaţi, întrecare unul este musulman, au fost inculpaţi marţi în Franţa pentru omor cu premeditare după uciderea unei femei în vârstă de 85 de ani, supravieţuitoare a Holocaustului, care a fost găsită vineri seara parţial carbonizată în apartamentul său din Paris.

27 mart. 2018, 14:07

Criminalii sunt acuzaţi că au ucis-o pe Mireille Knoll din cauza „apartenenţei reale sau presupuse a victimei la o religie”, au menţionat surse judiciare.

Crima a generat stupoare în Franţa, nu doar în comunitatea evreiască. Parchetul din Paris a reţinut, luni, caracterul antisemit al cazului, şi faptul că amândoi criminalii cunoaşteau religia victimei, potrivit unor surse ale anchetei.

Mobilul privilegiat este însă furtul. Pe corpul femeii au fost găsite urme de lovituri de cuţit. În plus, vecina victimei îi ştia religia. Unul dintre complici a strigat „Allah Akbar” în timpul atacului. 

Citeşte şi Băsescu: În România nu există antisemitism. Din păcate, sunt declaraţii sporadice, cum e cazul Şova

„Îmi exprim emoţia în faţa crimei înfiorătoare comise împotriva doamnei Kmoll. Îmi reafirm hotărârea absolută de a lupta împotriva antisemitismului”, a transmis, pe Twitter, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, potrivit Agerpres.

Născută la Paris în decembrie 1932, Mireille Knoll a reuşit să scape, zece ani mai târziu, de cel mai mare val de arestări din comunitatea evreiască din Franţa din cel de-al doilea război mondial, fugind din capitală împreună cu mama sa, pentru a nu fi deportate de nazişti.

Primul suspect, născut în 1989 şi cunoscut de poliţie pentru violuri şi agresiuni sexuale, este un vecin care o vizita pe victimă, care „îl considera ca pe copilul ei”, a declarat fiul victimei. Celălalt suspect, de 21 de ani şi cunoscut pentru violuri, se afla şi el în imobil în ziua când sa produs crima.