Doi bebeluşi cu enterocolită au fost transferaţi din Argeş la Bucureşti

În spitalele din judeţul Argeş mai sunt internaţi duminică 23 de copii care prezintă scaune diareice, doi pacienţi fiind transferaţi la Bucureşti în ultimele 24 de ore, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

20 mart. 2016, 09:40
Doi bebeluşi cu enterocolită au fost transferaţi din Argeş la Bucureşti

Copiii transferaţi la Bucureşti, ambii în vârstă de trei luni, au fost diagnosticaţi cu enterocolită ulcero-necrotică, boală inflamatorie acută caracterizată prin leziuni la nivelul tractului gastro-intestinal.

Dintre cei 23 de copii internaţi la unităţi medicale din Argeş, 19 sunt mai mici de doi ani.

La Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt internaţi 13 copii, dintre care 12 mai mici de doi ani. Alţi şase copii, dintre care trei mai mici de doi ani, se află în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, în timp ce la Secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Muscel sunt internaţi patru copii, toţi având mai puţin de doi ani, notează Agerpres.

Citeşte şi:  Detalii despre starea copiilor internaţi la Spitalul „Marie Curie”. Vezi în ce stare este fetiţa din Feteşti

Noul prefect Cristian Soare a anunţat, pe 25 februarie, că instituţia pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situaţia copiilor internaţi în Argeş.

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP şi a Spitalului de Pediatrie cu privire la situaţia copiilor internaţi în Argeş, cât şi în Bucureşti, începând de mâine Instituţia Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situaţia copiilor internaţi la Spitalul de Pediatrie şi la celelalte spitale în Argeş”, a spus atunci prefectul judeţului Argeş.