Doi bolnavi de COVID au murit aşteptând un loc la ATI. Situaţie dramatică în spitalele din ţară

Situație dramatică în spitalele COVID din țară. La Craiova, doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au murit în timp ce aşteptau să se elibereze un loc la ATI. În izolatorul de la UPU sunt și alți pacienți în stare foarte gravă care speră la un loc salvator.

19 mart. 2021, 14:29
Doi bolnavi de COVID au murit aşteptând un loc la ATI. Situaţie dramatică în spitalele din ţară
Doi bolnavi de COVID au murit aşteptând un loc la ATI. Situaţie dramatică în spitalele din ţară

Doi bolnavi de COVID au murit în izolatorul de la UPU Craiova, așteptând să se elibereze un loc la ATI. În Dolj locurile din secţiile de terapie intensivă sunt ocupate de câteva săptămâni şi numărul pacienţilor care aşteaptă eliberarea unui pat este în continuă creştere.

Doi bolnavi de COVID au murit aşteptând un loc la ATI

Citeşte şi Flavia Groșan a dezvăluit o parte din schema de tratament: Covid-ul este o răceală fițoasă, dar pacienţii mei sunt ok în 10 zile!

Primul pacient care a murit în timp ce aştepta să se elibereze un loc la ATI este o femeie în vârstă de 83 de ani. Aceasta a decedat joi, iar vineri dimineaţă a murit şi cea de-a doua persoană. Alte 12 pacienţi cu forme grave de COVID-19 aşteaptă în izolatorul Spitalului Judeţean eliberarea unui pat la ATI.

Din păcate, toate cele 20 de paturi din secţia de terapie intensivă sunt ocupate.

Managerul Spitalului a cerut Ministrului Sănătăţii suplimentarea numărului de paturi, însă, până acum susţine că nu a primit niciun răspuns.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, vineri, 19 martie,  5.593 de cazuri noi COVID-19 în România. De asemenea, la Terapie Intensivă sunt internaţi 1.313 pacienţi infectaţi cu coronavirus, cel mai mare număr de pacienţi din ATI de la începutul pandemiei COVID în România. 143 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit.

Citeşte şi Când se va vedea efectul vaccinurilor. Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică: Vaccinurile nu ne protejeaza de acest val

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 886.752 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 798.985 de pacienți au fost declarați vindecați. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.105 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.445.769 de teste RT-PCR și 484.572 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.337 de teste RT-PCR (16.882 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.455 la cerere) și 10.333 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 59.636 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 15.240 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.064 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 91 de persoane.