Doi candidaţi UDMR au dosare penale. Kelemen: îi considerăm nevinovaţi până la decizia irevocabilă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că doar doi candidaţi ai UDMR au dosare penale, dar că Uniunea îi consideră nevinovaţi atâta vreme cât nu există o decizie irevocabilă a instanţei în cazul lor.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 17:13
Doi candidaţi UDMR au dosare penale. Kelemen: îi considerăm nevinovaţi până la decizia irevocabilă

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, câţi candidaţi ai UDMR au fost condamnaţi în primă instanţă, trimişi în judecată sau anchetaţi de DNA, Kelemen a răspuns că nu poate să dea o cifră, dar crede că sunt două persoane care au astfel de probleme.

El a afirmat că este vorba de secretarul de stat Marko Attila, candidat pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu din Sfântu Gheorghe, şi de deputatul de Covasna Olosz Gergely, candidat pentru Senat în zona Târgu Secuiesc – Covasna – Întorsura Buzăului.

„Nu pot să vă dau o cifră. Sunt, cred, două persoane care au astfel de probleme, dar până când nu există o decizie irevocabilă a instanţei, noi îi considerăm nevinovaţi. Şi pe domnul Marko, şi pe domnul Olosz. Nu am cunoştinţe de alte cazuri”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că nu procurorul stabileşte cine este vinovat, ci judecătorul sau completul de judecată.

Secretarul de stat Marko Attila a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare în cazul restituirii Colegiului „Székely Mikó”, iar deputatul Olosz Gergely, fost preşedinte ANRE în perioada 2007-2008, a fost trimis recent în judecată pentru trafic de influenţă.