Doi comisari de la Garda Financiară, judecaţi pentru că au pretins mită pentru a proteja o firmă

Doi comisari de Gardă Financiară au fost deferiţi justiţiei pentru că au primit 34.000 de lei de la administratorul unei societăţi pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu privire la neregulile găsite, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 15:54
Doi comisari de la Garda Financiară, judecaţi pentru că au pretins mită pentru a proteja o firmă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Niculae Rizea şi Dumitru Pîrvan, comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Bucureşti, pentru luare de mită, informează DNA.

Potrivit DNA, în perioada 25-30 octombrie 2012, inculpaţii Niculae Rizea şi Dumitru Pîrvan au pretins suma de 37.000 lei şi au primit suma de 34.000 lei cu titlu de mită, de la un denunţător, administrator de societate comercială, pentru ca în schimb, în calitatea lor de comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Bucureşti, să nu sesizeze organele de urmărire penală cu privire la infracţiunile constatate la un control financiar făcut la societatea denunţătorului, să aplice amenzi contravenţionale cât mai blânde şi să-i comunice denunţătorului identitatea persoanei care a sesizat abaterile societăţii controlate.

La data de 30 octombrie 2012, inculpaţii Rizea şi Pîrvan au primit de la denunţător suma de 34.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 31 octombrie 2012, Tribunalul Bucureşti a dispus arestare preventivă pentru 29 de zile a celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.