Doi consilieri locali şi doi cetăţeni au fost luaţi pe sus de poliţişti fiindcă au îndrăznit să critice majorarea taxelor

Doi consilieri locali din Moreni, judeţul Dâmboviţa, dar şi doi oameni de rând au fost scoşi din sala în care avea loc şedinţa lunară a consiliului local pe motiv că deranjează. Cei doi cetăţeni veniseră să le ceară socoteală aleşilor din primărie pentru creşterea impozitelor şi taxelor locale cu 15%, însă Poliţia Locală a fost chemată să-i evacueze.

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 07:48
Doi consilieri locali şi doi cetăţeni au fost luaţi pe sus de poliţişti fiindcă au îndrăznit să critice majorarea taxelor

Doi consilieri PNL, supăraţi că cei doi oameni au fost daţi afară de la o şedinţă publică, au cerut socoteală executivului, moment în care au fost şi ei evacuaţi. La ultima şedinţă de CL Moreni, din 29 noiembrie, s-a votat creşterea taxelor şi impozitelor locale cu 15%. Moreni este unul dintre cele mai sărace oraşe din judeţul Dâmboviţa, în care economia aproape că nu există.

Ulterior, ceilalţi consilieri ai opoziţiei au părăsit şi ei şedinţa în semn de protest. În sală au rămas doar consilierii puterii (PSD – 11 reprezentanţi şi ALDE – 1 consilier) şi reprezentanţii Primăriei Moreni, plus primarul Constantin Dinu (PSD), care şi-au văzut liniştiţi ulterior de votarea proiectelor contestate. „Atitudinea primarului Dinu Constantin şi a preşedintelui de şedinţă, Gigel Ivan, o puteţi urmări în videoclip. Când nu eşti de acord cu ceea ce fac ei, recurg la abuzuri şi ilegalităţi. Acest om nu avea nici bombe, nici arme de foc şi nici arme albe la el, a venit doar cu o simplă întrebare către primar şi majoritatea din consiliul local: Domnilor de ce majoraţi taxele şi impozitele când Moreniul este la pământ?“, a scris pe pagina sa de Facebook, Eugen Nicolae Răbaea, consilier din partea PNL. Primarul Dinu Constantin a declarat că atât consilierii PNL, cât şi cetăţenii veniţi să asiste la şedinţă „strigau şi jigneau pe toată lumea”.

„Doi dintre consilierii PNl aveau o pornire de câteva săptămâni să aducă amenii la primărie, să o ia pe sus. La apelul celor doi au venit în sală vreo patru cetăţeni, dintre care doi erau cunoscuţi de Poliţia Locală, fiind amendaţi în mai multe rânduri. Pentru că ei tot timpul strigau şi jigneau pe toată lumea, preşedintele de şedinţă a cerut evacuarea sălii de către cei doi cetăţeni, care nu pot interveni în discuţiile dintre consilierii locali, conform legii. După ce i-au evacuat pe cei doi, au continuat scandalul cei doi consilieri PNL şi Poliţia Locală a fost chemată să îi dea afară şi pe ei doi”, a spus edilul, care se laudă că, după ce „s-au calmat spiritele“, şedinţa a continuat fără probleme.