Doi copii afgani flămânzi au fost legați de un stâlp de către talibani, pentru că au furat o pâine. „Familia mea nu a mâncat în ultimele 3 zile”

Doi copii afgani au fost legați cu funii de căte talibani, ca pedeapsă deoarece, adolescenții, înfometați, au furat o pâine ca să-și hrănească familiile.

27 sept. 2021, 17:39
Doi copii afgani flămânzi au fost legați de un stâlp de către talibani, pentru că au furat o pâine. „Familia mea nu a mâncat în ultimele 3 zile”

Doi copii afgani au fost pedepsiți de către talibani, deoarece băieții au furat o pâine pentru a-și hrăni familiile.

Ocupanții talibani au legat doi copii cu o funie de un stâlp, ca pedeapsă deoarece adolescenții, înfometați, au furat o pâine dintr-o brutărie.

Imaginea cu cei doi copii legați de stâlpul de lemn a fost postată de către cel care conduce organizația de caritate afgană Bin Dawod Foundation. În fotografie se vede cum cei doi tineri, extrem de slabi, sunt legați de un stâlp gros.

”Hoții de pâine! Talibanii au arestat doi băieți adolescenți pentru furtul pâinii de la o brutărie”, era scris în dreptul postării.

Unul dintre băieți a declarat că ceea ce l-a obligat să fure a fost faptul că familia sa nu mai mâncase de mai multe zile, iar locuri de muncă nu se mai găsesc.

„ Familia mea nu a mâncat în ultimele 3 zile, îmi pare rău dacă am luat acea pâine fără permisiune, dar a trebuit. Nu există slujbă și mâncare, ce aș fi făcut?”, a mai scris Dawod Zai, la descrierea pozei postate pe Twitter.

Incidentul vine la câteva zile după ce Mullah Nooruddin Turabi, fost lider al poliției religioase a talibanilor, în prezent responsabil cu închisorile, a declarat că pedepsele extreme și execuțiile vor fi reluate în Afganistan.

Afganistanul se confruntă cu o criză a foametei, statisticile mondiale estimează că 93% dintre afgani nu primesc suficientă mâncare.

Din cauza războiului civil declanșat de talibani, milioane de cetățeni trăiesc într-o sărăcie cruntă. Conflictele armate și ocupația talibanilor au generat dispariția locurilor de muncă și închiderea băncilor, relatează The Sun.

Renumit lider taliban, sadism fără margini: Execuțiile și mutilările vor reveni. Vor fi împușcați de propriile rude

Un renumit lider taliban

spune că execuțiile și mutilările vor reveni, dar nu vor mai fi publice. Afganii vor fi împușcați de propriile lor rude.

În timpul regimului taliban anterior, extrem de brutal, lapidări și amputări publice aveau loc pe stadioane în fața mulțimilor de oameni.
„Toată lumea ne-a criticat pentru pedepsele de pe stadioane, dar pe noi nu ne-ați văzut să criticăm sau să spunem ceva despre legile și despre pedepsele lor. Nimeni nu o să ne spună nouă cum să ne facem legile. Noi vom urma islamul și ne vom face legile pe baza Coranului”, a spus Turabi.

Turabi, acum în vârstă de 60 de ani, a fost ministru al justiției și șeful așa-zisului „minister pentru propagarea virtuților și prevenirea viciilor”, responsabil pentru execuțiile publice.

Atunci, criminalii erau executați pe stadioane, metoda fiind împușcarea în cap chiar de către un membru al familiei. Pedeapsa pentru hoți era amputarea unei mâini, în timp ce pentru tâlharie pedeapsa includea și amputarea unui picior.

„Amputarea mâinilor este necesară pentru siguranță. Are un efect de descurajare”, a mai spus Turabi care a adăugat că guvernul face un „studiu” pentru a determina dacă va face execuțiile și amputările publice și că „va dezvolta o politică publică”, relatează Digi24.