Doi copii au fost prinşi sub o placă de beton, în Constanţa

Incident grav în comuna Castelu din judeţul Constanţa. Doi copii au fost răniţi duminică după ce a căzut pe ei o placă de beton. Cei doi se aflau într-un fost sediu C.A.P.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 09:20
Doi copii au fost prinşi sub o placă de beton, în Constanţa

Doi băieţi de 14 şi 15 ani au fost răniţi duminică de o placă de beton care a căzut peste ei, într-un fost sediu C.A.P din comuna constănţeană Castelu.

Cei doi au suferit fracturi la mâini şi la picioare şi au fost transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Constanţa, starea lor fiind stabilă.

Potrivit primarului din Castelu, Nicu Anghel, cei doi adolescenţi s-au apucat să spargă un zid de beton din clădirea dezafectată. În urma demersului lor, rezistenţa structurii de beton a fost afectată, iar placa, având o suprafaţă de 4 metri pătraţi, a căzut peste cei doi.

Primarul Anghel a precizat că în prezent fostul sediu C.A.P, care include o clădire de birouri şi mai multe hale unde au funcţionat ferme zootehnice, aparţine lichidatorului Staf S.R.L. În ultimii ani s-au tot făcut demersuri de către primărie pentru cumpărarea clădirilor şi a terenului aferent, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza preţului prea mare de licitaţie. Anghel a precizat că proprietarul fostului sediu I.A.S va trebui să răspundă pentru acest incident: „În urmă cu un an, clădirile au început să se degradeze, am făcut un nou demers să cumpărăm, dar nu s-a putut şi s-a ajuns acum la incidentul acesta. Mai era o singură clădire de birouri, care avea o placă turnată deasupra. Mai mulţi copii s-au pus să spargă această placă, i-au luat rezistenţa şi a căzut peste ei de la distanţa de 3,5 metri. O să fac din nou adresă scrisă lichidatorului. Îi dau amendă maximă că nu a venit să ia autorizaţie de demolare şi pentru neglijenţă în serviciu, pentru că a lăsat nesupravegheate obiective care îi aparţineau”.