Doi copii de 3 şi 13 ani, bolnavi de sifilis. Există suspiciuni de abuz sexual

Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a dechis, joi, o anchetă cu privire la îmbolnăvirea de sifilis a unui copil de 3 ani şi a altuia de 13 ani. Cei doi au fost plasaţi într-un centru de plasament după ce au apărut suspiciuni de abuz sexual asupra lor.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 12:31
Doi copii de 3 şi 13 ani, bolnavi de sifilis. Există suspiciuni de abuz sexual

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a fost înregistrată, în cursul zilei de joi, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la faptul că doi minori ar suferi de boli venerice. Din primele cercetări s-a reţinut faptul că, minorii R.A.M. (în vârstă de 3 ani) şi R.C.I. (în vârstă de 13 ani), au fost identificaţi de organele medicale de specialitate cu afecţiuni venerice, sifilis, leziuni depistate în zona perianală, ceea ce a generat suspiciunea de abuz sexual asupra acestora”, a comunicat Biroul de presă al Ministerului Public.

Totodată, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a procedat la instituirea unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă faţă de ambii copii, care au fost instituţionalizaţi într-un centrul de plasament în regim de urgenţă.

Parchetul face investigaţii pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.