Doi copii de la o grădiniţă privată din Iaşi, confirmaţi cu coronavirus. Alţi 26 sunt în izolare la domiciliu

Doi copii de la o grădiniţă privată din Iaşi au fost confirmaţi cu noul coronavirus, fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu. Starea celor doi copii lor este bună, afirmă medicii de la unitatea medicală ieşeană.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 16:04
Doi copii de la o grădiniţă privată din Iaşi, confirmaţi cu coronavirus. Alţi 26 sunt în izolare la domiciliu

Cei doi copii se află internaţi la spital, unul încă din garda de vineri, iar celălalt internat de ieri (marţi / n.r.) cu mama, care este tot pozitivă. Copiii nu ridică probleme din punct de vedere medical„, a declarat medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Cursurile grădiniţei au fost suspendate, iar 26 de copii şi şase angajaţi se află în izolare la domiciliu.

Managerul grădiniţei, Iuliana Tăutu, a spus că în unitate au fost respectate toate măsurile, ea precizând că micuţii se dezinfectează pe mâini la intrare, au papuci de schimb, iar părinţii intră doar cu masca în clădire.

Ea presupune că unul dintre copii ar fi luat boala din familie.

Citeşte şi Şase judeţe care NU au înregistrat nici un caz de coronavirus în ultimele 24 de ore

Nou FOCAR de coronavirus în Prahova

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în judeţul Prahova. Potrivit directorului DSP, Bogdan Nica, spitalele sunt aproape de atingerea capacităţii maxime de internare a pacienţilor confirmaţi cu boala COVID-19.

Bogdan Nica a precizat, într-o conferinţă de presă, că a fost depistat un nou focar în judeţ, fiind vorba despre 35 de persoane infectate de la un centru de dializă privat din Ploieşti. O altă unitate privată cu profil similar are trei cazuri confirmate în acest moment, toţi cei 38 de pacienţi dializaţi urmând să fie internaţi.

De trei zile suntem martorii acestui val (…). În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut de mult de 400. Deci am 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile„, a spus directorul DSP, potrivit Agerpres. 

În context, Nica a precizat că Prahova se află aproape de atingerea limitei maxime de internare a pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus.

Mai mult de 300 de paturi în Prahova nu avem de unde să luăm. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializă, 217 sunt internaţi, 26 în curs de internare. Mai sunt 18 suspecţi la CFR şi 10 suspecţi la UPU„, a declarat sursa citată.

Directorul DSP a reamintit faptul că au fost mai multe focare la nivelul judeţului Prahova, între care cel de la centrul de bătrâni de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a decedat), cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova (Apele Române), unde au fost nouă cazuri, şi unul la o firmă de pe platforma Brazi, unde trei angajaţi au fost testaţi pozitiv.