Doi copii diagnosticaţi cu SHU vor fi externaţi vineri de la "Marie Curie"

Publicat: Vineri, 11 Martie 2016 11:34 // Actualizat: Vineri, 11 Martie 2016 11:34 // Sursa: romaniatv.net

Doi dintre cei trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic, internaţi la Spitalul "Marie Currie", vor fi externaţi vineri, anunţă reprezentanţii spitalului.

Medicii de la Spitalului "Marie Curie" au anunţat că doi dintre cei trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic (SHU) care se mai află în secţia de nefrologie vor fi externaţi vineri, 11 martie.

"Astfel, pe secţia de nefrologie rămâne internat un singur copil (n.r - copilul din Mioveni) care se simte mai bine şi care, începând de astăzi, nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală", se spune într-un comunicat al spitalului "Marie Curie".

Medicii au mai anunţat că, pentru toţi cei 11 copii trataţi în secţia de nefrologie a Spitalului "Marie Curie" faza acută a afecţiunilor s-a încheiat. Aceştia vor râmâne însă sub supraveghere la distanţă.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) reamintesc, printr-un comunicat de presă, importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. "Specialiştii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune", se arată în comunicat.

CITEŞTE ŞI Institutul Cantacuzino: Brânza de la Brădet şi carnea de pui nu sunt sursa îmbolnăvirii copiilor

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copii marie curie Marie Curie SHU sindrom hemolitic uremic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 mar 11:59
... Doi dintre cei trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic, internaţi la Spitalul...
11 mar 11:40
...Currie”, vor fi externaţi vineri, anunţă reprezentanţii spitalului. Citește mai departe… Citeste mai departe: Doi copii diagnosticaţi cu SHU vor fi externaţi vineri de la “Marie Curie” ...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H