Tragedie din cauza inundaţiilor. Doi copii şi bunicii lor au murit înecaţi în Tulcea, în timpul traversării unui pârâu UPDATE

Patru persoane, printre care doi minori, au murit după ce au încercat, marţi seara, să traverseze cu o căruţă un pârâu al cărui debit a crescut pe fondul unei ploi torenţiale.

RomaniaTV.net
11 iul. 2018, 05:28
Tragedie din cauza inundaţiilor. Doi copii şi bunicii lor au murit înecaţi în Tulcea, în timpul traversării unui pârâu UPDATE

UPDATE. Bărbatul luat de o viitură puternică marţi seară în timp ce traversa cu o cărută un pârâu din judeţul Tulcea a fost găsit decedat miercuri dimineaţă. Soţia şi cei doi nepoţi ai săi, în vârstă de 4 şi 7 ani, au murit după ce au fost luaţi de ape, toţi aflându-se într-o căruţă cu care încercau să traverseze pârâul. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a fost găsit decedat, la aproximativ 500-600 metri de locul în care s-au răsturnat cu căruţa. Trupul bărbatului era în apă, sub un copac, iar salvatorii au căutat prin cursul pârâului.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Apelul de urgenţă din satul Măgurele, comuna Topolog, a fost primit marţi seara, iar pentru găsirea celor patru persoane, bunici şi nepoţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a mobilizat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un SMURD, un autocamion de intervenţie, o barcă pneumatică, o autospecială de muncă operativă şi 15 subofiţeri.

În timpul căutărilor desfăşurate în noaptea de marţi spre miercuri, lucrătorii ISU Delta au recuperat din apele pârâului trei persoane, o femeie, în vârstă de 58 de ani, o fată de 7 ani şi un băiat de 4 ani.

Căutările vor fi reluate miercuri dimineaţa„, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Bărbatul care nu a fost găsit încă are vârsta de 68 de ani, potrivit sursei citate.