Doi deputaţi USR propun interzicerea organizaţiilor şi propagandei comuniste

Publicat: Duminică, 24 Martie 2019 14:15 // Actualizat: Duminică, 24 Martie 2019 14:15 // Sursa: romaniatv.net

Deputaţii USR Cristian Ghinea şi Vlad-Emanuel Duruş au depus o propunere legislativă care prevede interzicerea constituirii organizaţiilor cu caracter comunist şi a promovării în public a doctrinei comuniste.

Foto: jurnalistii.ro

Conform unui comunicat transmis de Uniunea Salvaţi România, proiectul urmăreşte şi interzicerea răspândirii simbolurilor comuniste, cu excepţia activităţilor desfăşurate în interesul artei, ştiinţei, cercetării sau dezbaterii unei chestiuni de interes public.

La proiect şi-a adus contribuţia Cristian Vasile, istoric şi membru al USR, care a participat la redactarea Raportului final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România.

"Proiectul deputaţilor USR vine să repare o injustiţie, aplicând în oglindă propagandei şi activităţilor comuniste acelaşi regim legal existent pentru propaganda şi activitatea fascistă şi legionară. Este anormal ca România să trateze diferit cele două totalitarisme care au răvăşit-o în secolul XX. (...) Proiectul este un răspuns la toate atrocităţile care s-au întâmplat în România între anii 1945-1989, perioadă în care un regim totalitar comunist a preluat controlul asupra vieţii economice, sociale, politice şi culturale a ţării, fiind incompatibil cu principiile democratice ale statului de drept. Pentru poporul român, comunismul a însemnat mii de victime, tortură, persecuţia minorităţilor etnice, religioase, culturale ori a minorităţilor sexuale, reprimarea mişcărilor studenţeşti, muncitoreşti şi a disidenţilor politici", se arată în comunicat.

Deputatul Cristian Ghinea a precizat că deşi la nivel politic crimele comunismului au fost condamnate, activitatea comunistă nu a fost interzisă prin lege.

"Acest proiect ar fi o garanţie pentru români că reinstaurarea regimului totalitar comunist nu se va mai întâmpla. Deja se văd acţiuni şi organizaţii negaţioniste tot mai virulente. România nu a trecut printr-o demonizare reală pentru că am fost conduşi de comunişti şi de urmaşii lor. Pentru ca fiii şi fiicele noastre să nu păţească ce au păţit bunicii noştri, trebuie să decomunizăm spaţiul public", a declarat el.

Vlad-Emanuel Duruş a făcut referire la revigorarea ideilor extremiste în lume.

"O ideologie a foamei, a suferinţei şi a morţii nu trebuie lăsată să umble liberă pe străzi. Atrocităţile totalitarismului nu sunt scrise cu sânge doar la Auschwitz, ci şi la Sighet, Aiud sau Piteşti. Vrem să împiedicăm ca România să se mai întoarcă vreodată la o astfel de epocă. Pericolul nu este de neglijat, mai ales azi, când vedem o revigorare a ideilor extremiste în lume. USR va apăra mereu libertatea individului faţă de asuprirea statului", a precizat Vlad-Emanuel Duruş.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comunism Cristian Ghinea USR Vlad-Emanuel Duruş
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 mar 21:00
Răspunde | Votează email 0 email
@Manipulari pe Facebook
I.C. :„Este o fotografie în care doamna Codruţa Kovesi stă pe un fel de laviţă de lemn, deci la o cramă a domnului Sebastian Ghiţă, şi lângă ea este fosta soţie a lui Sebastian Ghiţă şi mai încolo este socrul lui Ghiţă. În spate sunt nişte butoaie. Nu este o fotografie surprinsă de cineva. Este o fotografie pe care doamna a făcut-o în selfie.
24 mar 20:29
Răspunde | Votează email 0 email
S-o ros...
Cu conditia ca, in oglinda, sa fie tratate nazismul si neomarxismul lui "Soros".
24 mar 17:55
Răspunde | Votează email 0 email
Justitiarul
Ce propunere imbecila facuta chiar de urmasi nedemni ai securistilor comunisti organizati in bandele USR iste.Asa da democratie maimutoilor!!!Desfiintati viata pe pamint smintitilor!!
24 mar 17:52
Răspunde | Votează email 0 email
Ergo
Oamenii astia vor sa se interzica singuri. E cea mai tare propunere!
1
EUR
4.7612
RON
24 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H