Doi deţinuţi evadaţi au lăsat un bilet în care explică motivul evadării şi promit că se vor întoarce

Doi deţinuţi romi au evadat, săptămâna trecută, din penitenciarul Rebibbia, situat la periferia Romei. Ei au lăsat, însă, un bilet în care promit că se vor întoarce şi în care explică faptul că au probleme în familie a căror rezolvare necesită prezenţa lor, relatează cotidianul La Repubblica.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 12:24
Doi deţinuţi evadaţi au lăsat un bilet în care explică motivul evadării şi promit că se vor întoarce

Verii Davad Zukanovic, în vârstă de 40 de ani, şi Lil Ahmetovic, 46 de ani, au scris în bilet că prezenţa lor este necesară acasă pentru că trebuie să îşi protejeze copiii care au probleme, cel mai probabil, din cauza traficului de droguri. Cei doi au precizat că au fost nevoiţi să evadeze din pricina faptului că şi soţiile lor sunt închise şi nu avea cine să le rezolve problemele.

Citeşte şi Zeci de romi au protestat pe străzile din Florenţa, Italia VIDEO

Deţinuţii au reuşit să evadeze tăind cu pila gratiile celulei, după care au improvizat o funie din furtunuri de incendiu. La final, au tăiat sârma ghimpată cu foarfecele.

Zukanovic şi Ahmetovic au fost condamnaţi pentru tăinuire şi fraudă, urmând să fie eliberaţi în 2029. Acum, însă, din pricină că au evadat, pedepsele lor ar putea fi majorate cu cinci ani.