Doi dintre evazioniştii de la Strehaia au dispărut

Doi dintre evazioniştii de la Strehaia au dispărut pentru că magistraţii le-au dat prea târziu mandate de arestare, ordonanţele de reţinere expiraseră, iar oamenii au plecat liniştiţi acasă.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 13:08
Doi dintre evazioniştii de la Strehaia au dispărut

Când au venit mandatele, poliţiştii şi-au dat seama că n-au pe cine să mai aresteze, iar acum îi caută din nou pe suspecţi.

Tribunalul din Mehedinţi a emis mandate de arestare la cinci ore după expirarea ordonanţelor de reţinere. Imediat după audieri 4 dintre cei 11 cei cu mandat de reţinere,  au parasit sala de judecată, iar la miezul nopţii nu mai erau de găsit. În dimineaţa zilei de marţi unul dintre romii din Strehaia s-a predate, iar altul a fost prins de autorităţi

Magistraţii au decis ca 4 din cele 11 persoane din Strehaia, aduse în faţa instanţei de judecată în dosarul de evaziune fiscală şi înşelăciune de 20 de milioane de euro, să rămână după gratii pentru 28 de zile.

Şapte suspecţi, printre care şi Silvian Toma, fiul omului de afaceri hunedorean Petrică Toma, vor fi cercetaţi în libertate, dar au interdicţie să părăsească România. Surse din rândul anchetatorilor spun că o parte dintre suspecţi a returnat 1.400.000 de lei din prejudiciul creat statului român.