Doi directori de la BlackBerry, în stare de ebrietate, au perturbat un zbor Air Canada

Un zbor pe ruta Toronto-Beijing a fost întrerupt din cauza stării de ebrietate în care se aflau doi oficiali din cadrul Research in Motion (RIM), fabricantul canadian de telefoane BlackBerry, care şi-au pierdut locurile de muncă în urma incidentului, a anunţat luni compania.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 08:10
Doi directori de la BlackBerry, în stare de ebrietate, au perturbat un zbor Air Canada

George Campbell, în vârstă de 45 de ani, şi Paul Alexander Wilson, în vârstă de 38 de ani, au pledat vinovat, miercuri. Ei au perturbat zborul Air Canada după ce au consumat „prea mult alcool”, a anunţat poliţia federală canadiană, citată de Mediafax.

Avionul Boeing 777, care transporta 331 de pasageri şi membri ai echipajului, survola nordul Alaskăi în momentul în care piloţii au decis să întrerupă zborul din cauza celor doi pasageri în stare de ebrietate, aterizând la Vancouver (vest).

„RIM aşteaptă de la angajaţii săi să se comporte într-un mod care să reflecte principiile noastre ferme şi regulile noastre de comportament în cadrul companiei. RIM nu tolerează comportamente incompatibile cu legea şi se aşteaptă de la angajaţii săi să acţioneze, în orice moment, cu integritate şi respect”, a afirmat compania într-un comunicat, adăugând că „persoanele implicate în acest incident nu mai sunt angajate de RIM”.

În afară de concediere, cei doi bărbaţi au primit interdicţia de a mai călători cu Air Canada timp de un an şi vor fi nevoiţi să plătească transportatorului 35.000 de dolari canadieni (34.300 de dolari americani) fiecare. Avionul a plecat spre Beijing abia în ziua următoare.