Doi elevi, condamnaţi pentru bullying. Ce pedeapsă au primit după ce şi-au legat un coleg şi l-au machiat în pauză

Doi foști elevi ai unui liceu din Huedin, județul Cluj, s-au ales cu dosar penal după ce și-au umilit un coleg de școală în fața celorlalți elevi. Incidentul s-a petrecut în urmă cu un an, când agresorii erau încă minori.

21 sept. 2022, 12:52
Doi elevi, condamnaţi pentru bullying. Ce pedeapsă au primit după ce şi-au legat un coleg şi l-au machiat în pauză
Doi elevi au condamnaţi pentru bullying. Ce pedeapsă au primit după ce şi-au legat un coleg şi l-au machiat în pauză

Doi elevi, condamnaţi pentru bullying. Cazul a ajuns în fața instanței, agresorii s-au ales cu dosar penal și sunt obligați să accepte zilnic o verificare din partea autorităților, anunţă Europa FM.

Citeşte şi: Laura Giurcanu, victima bullying-ului. Dezvăluirile fostei concurente de la Survivor: „Hate-ul vine odată cu atenția”

Totul s-a petrecut în timpul pauzei mari la un liceu tehnologic din Huedin, când cei doi elevi agresori și-au legat cu sfoară un coleg din altă clasă de un scaun, după care l-au machiat. În tot acest timp, ceilalţi elevi din clasă se amuzau teribil! În strigătul său după ajutor, victima a fost eliberată după câteva minute.

Judecatorul i-a condamnat pe cei doi agresori pentru privare de libertate la asistare zilnică pe o durată de cinci luni, respectiv trei luni. Magistraţii au apreciat că un copil își poate pierde încrederea în sine și în ceilalți extrem de ușor, iar consecințele pe termen lung asupra dezvoltării emoționale și integrării sociale să fie extrem de grave.

Citeşte şi: Andra a mărturisit că a fost victima bullying-ului: „Sunt și acum. Eu privesc mereu înainte, îmi văd de drumul meu, dar nu sunt de piatră”

Agresiunile de tip bullying pot duce la consecințe grave pentru copii, avertizează psihologii, după ce numărul incidentelor a crescut considerabil în şcolile din România în ultima perioadă.