Doi elevi de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală, testaţi pozitiv cu coronavirus

Doi elevi de la Liceul „Jean Monnet” din București au fost testați pozitiv cu coronavirus, în timp ce se aflau în vacanţă, însă părinţii lor au anunţat conducerea unităţii de învăţământ. Momentan, colegiul naţional nu este în pericol să treacă într-un alt scenariu din cauza celor doi.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 18:20
Doi elevi de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală, testaţi pozitiv cu coronavirus

Cei doi copii, din familii diferite, au fost depistaţi cu COVID înainte să revină la şcoală, potrivit surselor Adevărul. Adolescenții au rămas acasă, iar conducerea liceului a anunţat Direcţia de Sănătate Publică.

Mai multe unități de învățământ din Ploieşti, judeţul Prahova sau din Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, au trecut la scenariul roșu după ce mai mulți elevi s-au infectat cu COVID. De asemenea, trei școli din Călărași și-au închis porțile, elevii fiind nevoiți să studieze online. 

29 de unități de învățământ din Bucureşti se află în scenariul 3 (roşu) la început de an şcolar, a anunțat vineri Inspectoratul Şcolar al Minicipiului Bucureşti. Alte peste 600 de unități de învățământ au mers pe Scenariul 2 (galben), care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Citiți și 29 de unităţi şcolare din Bucureşti, aflate în scenariul roşu la început de an şcolar. Elevii fac cursuri doar online