Doi elevi din Constanţa au luat punctajul maxim la un test de admitere la colegii americane

Doi elevi de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, unul de clasa a XI-a, iar celălalt de clasa a XII-a, au obţinut punctajul maxim la un test pentru admiterea la colegii americane la matematică şi fizică, ei dorind să-şi continue studiile în străinătate, la universităţi din Marea Britanie şi SUA.

23 nov. 2017, 15:53
Doi elevi din Constanţa au luat punctajul maxim la un test de admitere la colegii americane

Potrivit unităţii de învăţământ, Sorina Andrei, elevă în clasa a XI-a, şi Radu Zevri, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică au obţinut punctajul maxim de 800 de puncte la probele susţinute în cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test).

Radu Zevri a susţinut testele SAT generale şi cele pe discipline, obţinând atât la Matematică 2, cât şi la Fizică, câte 800 de puncte. Radu, prezent încă din gimnaziu la Olimpiadele Naţionale de Matematică şi premiat anul trecut cu premiul I şi medalia de aur, este un mare pasionat al matematicii. El a participat anul trecut la Olimpiada Naţională de Matematică a Irlandei, neoficial, şi a obţinut un punctaj care l-ar fi clasat pe locul III.

Sorina Andrei este olimpică naţională multipremiată la Matematică. Ea a susţinut proba SAT la disciplina ei preferată, Matematica 2, cel mai dificil nivel, şi se pregăteşte pentru Chimie, obţinând punctajul maxim de 800 de puncte.

„Cei doi s-au pregătit, în medie, câte o săptămână pentru fiecare examen, apreciind că experienţa deja deţinută de la diversele concursuri, cât şi studiul constant la un nivel ridicat, specific pregătirilor pentru olimpiadă, i-a ajutat foarte mult în a trece cu brio de aceste examinări tipic americane”, spun reprezentanţii liceului la care învaţă cei doi elevi.

Cei doi tineri îşi doresc să-şi continue studiile în străinătate, facultăţi din Marea Britanie şi Statele Unite fiind primele lor opţiuni.

Citeşte şi Cinci premii, pentru lotul României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică