Doi elevi din Galaţi au ajuns la un liceu din Vaslui. Au completat greşit cererile de înscriere

Doi elevi din Galaţi, absolvenţi de clasa a VIII-a, au ajuns la un liceu din Vaslui după ce au completat greşit codurile necesare înscrierii la liceu. În urma repartizării computerizate, gălăţenii au aflat stupefiaţi că în loc să meargă la liceul mult visat, din toamnă vor merge la o şcoală din alt judeţ.

14 aug. 2015, 08:01
Doi elevi din Galaţi au ajuns la un liceu din Vaslui. Au completat greşit cererile de înscriere

Inspectorii din Vaslui s-au confruntat cu o situatie inedita: doi elevi galateni, care au scris codurile gresit pe cererile de înscriere la liceu, au fost repartizati la Vaslui, potrivit vremeanoua.ro. Deocamdata, acestia au fost transferati la o unitate de învatamânt din Bârlad, urmand a se clarifica situatia elevilor dupa inceperea anului scolar.

Dupa terminarea admiterii, vedem ce locuri disponibile mai sunt sau, acolo unde este cazul, conform legii, mai putem suplimenta cu cate cinci locuri fiecare clasa. Anul acesta am aprobat foarte putine cereri de transfer, 20 dintr-un total de 40. De exemplu, sunt unii copii care au completat gresit cererile si au nimerit la un liceu dintr-un alt oras. Este cazul unui elev din Husi, care a ajuns la Negresti. Va dati seama ca nu puteam sa il lasam acolo. Am avut si un caz de frati gemeni care au dorit sa fie in aceeasi clasa, iar pentru ca aveau medii apropiate a fost aprobata cererea. Au fost si elevi cu nota 3 la admitere, care nimerisera in clase de matematica-informatica si carora le-am aprobat transferul la alte profile la care au fost admisi elevi cu medii asemanatoare„, a declarat Gabriela Placinta, inspector general al ISJ Vaslui.

CITEŞTE ŞI: Acuzaţii de FRAUDĂ la repartizarea în licee. Ministerul Educaţiei a trimis Corpul de Control