Doi elevi din România au câștigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022

Doi elevi din România au câștigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022. Unul dintre ei poate deveni triplu campion mondial în acest an pentru că va participa și la Olimpiada Internațională de Astronomie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

31 iul. 2022, 10:43
Doi elevi din România au câștigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022

Mihai Alexandru Bratu și Vlad Ştefan Oros sunt cei doi dubli campioni mondiali în anul 2022. Vlad Ştefan Oros poate deveni triplu campion mondial în acest deoarece peste două săptămâni va participa la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Elevii medaliați au fost așteptați la aeroport de ministrul Educaţiei. Ulterior, acesta le-a transmis şi un mesaj:

Felicitări, încă o dată, Mihai, Vlad, Nicoleta și Rareș, pentru rezultatele obținute în numele României la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022!!!

Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie, unde România a obținut locul 3 mondial.

Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic Grigore Moisil  din Timișoara – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Fizica, unde România a obținut locul 2 mondial, după China și înaintea SUA. Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național Sfântul Sava, București – Medalie de Bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

Rareș Polenciuc de la Colegiul Național Roman Vodă din Roman – component al lotului României la Olimpiada Internațională de Lingvistică”, a spus Sprin Cîmpueanu, care i-a mai felicitat pe profesori și părinți.

Citeste si Patru premii pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale și locul I în clasamentul pe echipe

“Felicitări părinților și profesorilor din Colegiile  Tudor Vladimirescu din Târgul Jiu, Grigore Moisil din Timișoara,  Sfântul Sava” din București și Roman Vodă din Roman!

Felicitări profesorilor coordonatori/Team Leaderi, Valentina Cojocaru de la Universitatea București și Paul Helmer de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca – fost component al lotului României la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2016!!!

Mulțumiri pentru importantul sprijin acordat echipei României de Roxana Preda – Universitatea din București și Vlad Neacșu – fost component al lotului României și actual Team Leader al echipei din Hong Kong!“, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

În ordinea punctajelor totale obținute, echipa României s-a clasat pe locul 3, din 47 echipe participante. Locul întâi a fost ocupat de echipa SUA, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si INTERVIU EXCLUSIV. Flavian Georgescu, profesorul elevilor care au plasat România pe primul loc în Europa la Matematică, despre schimbările în educație „Sistemul e învechit. În următorii ani trebuie să apară niște schimbări majore”