Patru premii pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale și locul I în clasamentul pe echipe

Lotul olimpic de informatică al României a obţinut patru medalii - una de aur şi trei de argint- la cea de-a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 24-30 iulie la Varazdin, Croaţia.

30 iul. 2022, 21:58

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut medalia de aur şi primul loc în concurs cu 540 de puncte, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie, judeţul Hunedoara) sunt elevii medaliaţi cu argint.

Aceeaşi sursă precizează că echipa României, coordonată şi însoţită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Vaslui – Team Leader) şi Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic – Deputy Leader), a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).

Citeste si Schimbări majore în Educație. Planul lui Sorin Cîmpeanu: „Elevii capabili de excelență pot promova doi ani de studii într-un an şcolar”

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a întâmpinat şi felicitat delegaţia ţării noastre pe Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’, în această după-amiază, la revenirea din Croaţia„, au transmis reprezentanţii ministerului.

La concursul din acest an au participat 52 de concurenţi din 12 ţări.

Mesajul ministrului Educaţiei pentru elevii premiaţi la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Sorin Cîmpeanu a felicitat medaliaţii României într-un mesaj postat pe Facebook:

Am avut astăzi, din nou, marea bucurie de a mă întâlni cu elevii olimpici ai României! În cursul acestei după-amieze, am întâmpinat și felicitat, la Aeroportul „Henri Coandă”, lotul olimpic de informatică al țării noastre, care a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale/#CEOI (24 – 30 iulie, Varazdin/Croația). De asemenea, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe.

Citeste si INTERVIU EXCLUSIV. Flavian Georgescu, profesorul elevilor care au plasat România pe primul loc în Europa la Matematică, despre schimbările în educație „Sistemul e învechit. În următorii ani trebuie să apară niște schimbări majore”

Este un rezultat remarcabil obținut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa și din lume! Este, în același timp, un rezultat care implică enorm de multă muncă (individuală și în cantonamente) și continuitate în performanță: toți componenții lotului au în palmares concursuri și premii câștigate la competițiile de juniori.
Performerii:

Medalie de aur și primul loc în concurs (punctaj total: 540 de puncte): Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti)

Medalii de argint: Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara).

Echipa României a fost coordonată și însoțită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Team Leader) și Ioan-Bogdan Iordache – student masterand la Universitatea din București, fost olimpic (Deputy Leader).

Un amănunt cel puțin interesant este că prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. Este o dovadă că a existat o preocupare specială a școlii românești pentru informatică, dar și că aceasta a fost dublată de viziune. Concursul a ajuns, iată, la aproape 30 de ediții, de-a lungul cărora România a reușit să performeze.

Excelență și performanță, acestea sunt două dintre coordonatele pe care am construit proiectele de legi ale educației și vă asigur că în mandatul meu de ministru excelența și performanța vor fi apreciate și recompensate!

#mandrudevoi!„, a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.