Doi fraţi din Neamţ au murit după ce au căzut în râul Bistriţa. Fetiţa de 8 ani şi băiatul, 7 ani, se jucau pe gheaţă

Doi fraţi din Neamţ au căzut în râul Bistriţa. Pompierii au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea a doi copii. O fetiţă de 8 ani a fost scoasă din apă de localnici înainte de ajungerea echipajelor, iar un băiat de 7 ani a fost scos de către pompieri.

06 feb. 2022, 08:55
Doi fraţi din Neamţ au murit după ce au căzut în râul Bistriţa. Fetiţa de 8 ani şi băiatul, 7 ani, se jucau pe gheaţă
Doi fraţi din Neamţ au căzut în râul Bistriţa

UPDATE. Cei doi fraţii din judeţul Neamţ, de 7 şi 8 ani, care au căzut în apa râului Bistriţa după ce s-a rupt gheaţa au murit la spital. Medicii au încercat ore în şir să-i salveze.

”Din nefericire, a fost declarat decesul celor doi copii”, au transmis, duminică dimineaţă, reprezentanţii IPJ Neamţ.
Aceştia au precizat că personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra Neamţ a încercat ore în şir să-i salveze pe copii.

”Aseară, la 22.30, personalul medical de la UPU Piatra Neamţ încă aplica manevre de resuscitare, temperatura corpului ajunsese undeva la 27 de grade şi luptau pentru viaţă”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Neamţ.
În cursul nopţii, la ora 4.00, a fost însă declarat decesul.

Doi fraţi din Neamţ au căzut în râul Bistriţa. Ambii copii sunt în stop cardio-respirator. Cei doi s-au jucat pe gheaţă, iar aceasta s-a spart sub greutatea lor. În prezent se aplică manevre de resuscitare pentru salvarea copiilor.

Doi fraţi din Neamţ au căzut în râul Bistriţa

Astăzi, în jurul orei 14:40, poliţiştii din cadrul  Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi copii au căzut în râul Bistriţa, în localitatea Borca.

Din primele cercetări a reieşit că cei doi minori, de 7, respectiv 8 ani, s-ar fi jucat pe luciul de gheaţă, care s-a rupt aceştia căzând în râul Bistriţa”, a transmis IPJ Neamţ, potrivit News.ro.

Deocamdată, nu se cunosc împrejurările în cre copiii au ajuns în apă.

Citeşte şi: Accident grav în Neamţ. O maşină în care se aflau trei persoane s-a răsturnat în râu

Alertă de GRIPĂ AVIARĂ în Piatra Neamţ

Autorităţile locale au anunţat că se interzice accesul păsărilor domestice pe luciuri de apă, râuri, bălţi şi solicită separarea, în gospodării, a raţelor şi gâştelor de celelalte păsări domestice.

Două lebede au fost găsite moarte pe Lacul Bâtca Doamne, din Piatra Neamţ. Acestea au fost confirmate cu gripa aviară. Autorităţile locale recomandă mai multe măsuri pentru a evita răspândirea bolii.

Este interzis accesul păsărilor domestice la luciuri de apă, lacuri, bălţi, râuri şi orice altă amenajare hidrologică naturală sau artificială.

De asemenea, autorităţile locale recomandă separarea în cadrul gospodăriei, în măsura posibilităţilor, a raţelor şi gâştelor de restul păsărilor domestice şi evitarea creşterii păsărilor domestice în aer liber, acestea fiind ţinute închise obligatoriu în spaţii de cazare special amenajate, iar atunci când acest lucru nu este posibil, hrănirea şi adăparea păsărilor se va realiza într-o zonă acoperită la care nu au acces păsările sălbatice. (Citeşte AICI mai multe detalii)