Doi fraţi în vârstă de 3 ani şi 5 ani, răniţi în urma exploziei unei butelii. Tatăl lor o montase greşit

Doi copii de 3 şi 5 ani au suferit arsuri grave pe faţă şi mâini după ce casa în care locuiau s-a aprins de la o butelie montată greşit de tatăl lor. Micuţii au fost imediat preluaţi de medici şi transportaţi de urgenţă la spital. În urma loc, pompierii au rămas să stingă vâlvătaia care ameninţa să se extindă. 

RomaniaTV.net
12 aug. 2019, 14:36
Doi fraţi în vârstă de 3 ani şi 5 ani, răniţi în urma exploziei unei butelii. Tatăl lor o montase greşit

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au intervenit, luni după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în comuna Siliştea Crucii, din Dolj. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei, iar în urma evaluării echipajelor de intervenţie ar fi fost vorba de explozia unei butelii, urmate de un incendiu.

Totul a pornit după ce un bărbat a montat o butelie şi a încercat să o verifice folosind o brichetă. Iadul s-a dezlănţuit imediat în încăpere şi în doar câteva secunde flăcările au cuprins întreaga încăpere.

Trei fraţi care se aflau în locuinţă au încercat să scape din calea flăcărilor, iar doi dintre ei s-au ales cu arsuri grave. O fetiţă de trei ani şi jumătate a suferit arsuri la faţă şi la căile aeriene, iar fratele ei, în vârstă de cinci ani, a fost diagnosticat cu arsuri la palme, ambii fiind transportaţi la Spitalul din Băileşti pentru îngrijiri medicale. De asemenea, la unitatea medicală a fost adus şi un băiat de şapte ani, aflat în locuinţă, pentru investigaţii, el neprezentând însă arsuri.

Pompierii de la Băileşti au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă, iar după mai bine de o oră au reuşit să stingă flăcările. Din păcate, casa nu mai poate fi locuită.