Doi fraţi otrăviţi cu ciuperci: unul a murit, altul e în comă

Un tânăr de 18 ani a murit iar fratele lui se zbate între viaţă şi moarte după ce s-au intoxicat cu ciuperci otravitoare. Nenorocirea s-a întâmplat în Vâlcea, la Băile Olăneşti.

14 mai 2017, 13:39
Doi fraţi otrăviţi cu ciuperci: unul a murit, altul e în comă

Un tânăr de 18 ani din Vâlcea a murit, iar fratele lui de 23 de ani se află în comă la un spital din Bucureşti, după ce s-au intoxicat cu ciuperci otrăvitoare. Cei doi tineri din Vâlcea locuiau într-o casă din satul Cheia din Băile Olăneşti şi au fost la cules de ciuperci. Seara chiar şi-au preparat pentru cină din ciupercile culese.

Potrivit voceavalcii.ro, în timpul nopţii, fratele de 18 ani a decedat, consumul de ciuperci fiindu-i fatal. Deşi a mâncat şi el, celălalt tânăr a scăpat cu viaţă, însă starea sa este una gravă, el aflându-se în comă şi fiind trimis de urgenţă la un spital din Bucureşti.

Iniţial, apelul pe 112 din data de 13 mai 2017 a fost pentru doi tineri intoxicaţi cu monoxid de carbon, însă medicii de la Ambulanţa Vâlcea, care s-au deplasat la faţa locului, au stabilit că cei doi fraţi consumaseră ciuperci otrăvitoare.