Doi indivizi despre care se crede că ar avea legătură cu atentatele din Catalonia au fost arestaţi în Maroc

Autorităţile marocane au arestat doi indivizi despre care se crede că ar avea legătură cu atentatele recente din Catalonia, soldate cu 16 morţi şi zeci de răniţi, a declarat ministrul spaniol de Interne, Juan Ignacio Zoido, potrivit site-ului postului France 24.

RomaniaTV.net
30 aug. 2017, 06:51
Doi indivizi despre care se crede că ar avea legătură cu atentatele din Catalonia au fost arestaţi în Maroc

„Datorită contactului permanent şi colaborării între cele două ţări, serviciile de securitate marocane au efectuat două arestări în Maroc în legătură cu atacurile din Barcelona şi Cambrils”, a declarat oficialul spaniol în cursul vizitezi întreprinse la Rabat, unde s-a întâlnit cu omologul său marocan, Abdelouafi Laftit.

Zoido a refuzat să ofere mai multe detalii despre acest subiect în condiţiile în care cei doi sunt în continuare anchetaţi.

Abdelouafi Laftit a avertizat în legătură cu influenţa „moscheilor necontrolate” şi a „imamilor extremişti” asupra membrilor comunităţilor marocane din diverse ţări europene, inclusiv Spania.

Autorii atacurilor teroriste din Catalonia, revendicate de reţeaua extremistă Stat Islamic, erau de origine marocană, însă cei mai mulţi locuiau în Spania de câţiva ani.

Printre cei arestaţi în Maroc s-ar număra şi un individ despre care se crede că a furnizat mai multe canistre cu gaz celulei teroriste care a efectuat cele două atacuri teroriste din Catalonia, potrivit unei surse din cadrul anchetatorilor spanioli, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Poliţia spaniolă afirmă că membrii celulei teroriste plănuiau să utilizeze canistrele cu gaz pentru a comite un atac cu bombă.

Anchetatorii cred că terorişti au detonat în mod accidental materialele explozive strânse într-un imobil din oraşul Alcanar, în urma deflagraţiei decedând o persoană, imamul Es Satty, considerat drept liderul celulei teroriste.