Doi infractori căutaţi în SUA şi Mexic, extrădaţi din România. Vela: Suntem cu ochii pe infractori oricunde s-ar afla ei

Publicat: Vineri, 14 August 2020 10:01 // Actualizat: Vineri, 14 August 2020 10:04 // Sursa: romaniatv.net

Doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale şi au fost prinşi în România, unul fiind cercetat pentru trafic de persoane, iar celălalt pentru infracţiuni informatice şi furt de identitate, au fost extrădaţi vineri în SUA şi Mexic. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost prezent la eveniment şi a declarat că MAI este o prioritate pentru Guvernul Orban şi că "suntem cu ochii pe infractori oricunde s-ar afla ei".

"Este vorba de extrădarea a doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale. Un cetăţean care este în vârful unei reţele de trafic internaţional de persoane în România, Mexic şi SUA - extrădarea se face în baza decizie Curţii de Apel Craiova şi încă unul care a comis infracţiuni informatice, cibernetice, furt de identitate, infracţiuni comise la nivel internaţional", a anunţat ministrul Internelor, Marcel Vela.

Cei doi infractori au fost preluaţi de reprezentanţi ai poliţiei din America.
"Reprezentanţii poliţiei din America sunt aici pentru preluarea cetăţenilor. Este încă o dovadă că soluţia pentru combaterea infracţionalităţii este colaborarea, atât la nivel naţional între toate instituţiile din România, la fel cum este importantă colaborarea cu instituţiile internaţionale. Infracţionalitatea nu e doar în România, în această perioadă de globalizare, este la nivel internaţional", a mai spus ministrul de Interne.

Marcel Vela a mai spus MAI reprezentintă o prioritate pentru Guvernul Orban, care a făcut mai multe investiţii pentru reînnoirea echipamentelor. 

"Interlopii, infracţionalitatea au fost de multă vreme deconspirate şi arătate inclusiv de către presă. Nu e prima dată când ne întâlnim cu asemenea cazuri. Dar este pentru prima dată când MAI ia într-un mod serios această problemă. Actualul Guvern a acordat prioritate MAI. Avem dotările de care are nevoie Poliţie Română, de la schimbarea flotei de maşini, dotarea cu armament, la măsuri de protecţie a poliţiştilor, veste antiglonţ, bastoane cu şoc electric. Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în MAI şi unde sunt disfuncţionalităţi, am demarat controale şi anchete în interiorul MAI. Nu vom tolera nicio abatere", a mai spus ministrul de Interne.

La finalul intervenţiei sale, Marcel Vela a avut şi un nou medaj pentru clanuri şi infractori: "Suntem cu ochii pe ei oricunde s-ar afla".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Marcel Vela Marcel Vela clanuri mesaj Marcel Vela clanuri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H