Doi ingineri străini au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte, pe platforma Azomureş

Compania Azomureș a anunțat că pe platforma de producție a avut loc, joi, un incident în urma căruia doi ingineri străini au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București.

18 feb. 2016, 14:43
Doi ingineri străini au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte, pe platforma Azomureş

‘În cursul zilei de astăzi, 18 februarie 2016, a avut loc pe platforma de producție un incident în care au fost implicați doi ingineri supervizori, cu cetățenie străină, de la companiile Chemoprojekt si Stamicarbon. Incidentul s-a înregistrat la secția de producere Uree, unde cele două persoane au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte. Imediat a fost acordat, de către personalul secției, primul ajutor, iar ulterior două echipaje SMURD au acordat asistență medicală de urgență. Pacienții au fost transferați apoi la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București’, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Potrivit documentului, la nivelul Azomureș a fost constituită o comisie care să analizeze cauzele producerii acestui incident. Comisia colaborează cu autoritățile statului abilitate în astfel de cazuri, în speță Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș.

‘În paralel, Azomureș oferă tot sprijinul necesar pentru cei doi pacienți și pune la dispoziție toate resursele necesare tratamentului imediat’, se mai arată în document.