Doi iranieni cu dublă cetăţenie, condamnaţi la închisoare de Teheran. Sunt acuzaţi că ar fi colaborat cu SUA

Un om de afaceri iraniano-american şi tatăl acestuia au fost condamnaţi de justiţia iraniană la zece ani de închisoare pentru "colaborare" cu Guvernul american, informează site-ul cotidianului francez Le Figaro.

19 oct. 2016, 06:56
Doi iranieni cu dublă cetăţenie, condamnaţi la închisoare de Teheran. Sunt acuzaţi că ar fi colaborat cu SUA

Siamak Namazi şi tatăl său, Mohammad Bagher Namazi, au fost arestaţi în Iran şi acuzaţi de spionaj pentru Guvernul Statelor Unite.

Siamak Namazi a fost reţinut în anul 2015, chiar la sosirea sa în Teheran. Tatăl său, în vârstă de 80 de ani, a fost arestat în luna februarie, după ce a ajuns în Iran pentru a încerca să obţină eliberarea fiului său, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Ministrul de externe german pune condiţii: Jihadiştii cu dublă cetăţenie trebuie să-şi piardă cetăţenia germană

Guvernul din Iran nu recunoaşte dubla cetăţenie şi tratează cetăţenii străini de origine iraniană, precum cetăţeni ai statului iranian.

Luni, agenţia de presă Mizan a făcut publică o înregistrare de 12 secunde, în care omul de afaceri este filmat cu mâinile ridicate, prezentându-şi paşaportul american şi cartea de identitate emisă de Emiratele Arabe.