Doi israelieni, puşi sub acuzare după ce au incendiat casa unor palestinieni şi i-au lăsat să ardă de vii

Procurorii israelieni au pus duminică sub acuzare doi israelieni pentru provocarea unui incendiu în Cisiordania ocupată în urma căruia și-au pierdut viața un cuplu de palestinieni și bebelușul lor de numai 18 luni, transmite Radio Israel, citat de Reuters.

03 ian. 2016, 12:14
Doi israelieni, puşi sub acuzare după ce au incendiat casa unor palestinieni şi i-au lăsat să ardă de vii

Cei doi israelieni au compărut în fața unui tribunal din Lod (în apropiere de Tel Aviv). Unul ar urma să fie inculpat pentru crimă, în timp ce al doilea, care este minor, pentru complicitate la crimă.

AFP amintește că la 31 iulie mai mulți indivizi au lansat dispozitive incendiare în interiorul locuinței în care familia palestiniană dormea cu ferestrele deschise. Bebelușul de 18 luni, Ali Dawabcheh, a pierit în incendiu, iar părinții săi, Saad și Riham, au murit la spital din cauza rănilor. Singurul supraviețuitor este un copil de patru ani, Ahmad, care a suferit arsuri grave și care este în continuare spitalizat.

Alți suspecți evrei ar urma să fie inculpați pentru implicare în acte de „teroare violentă contra unor arabi și proprietății lor”, a informat sâmbătă Ministerul Justiției din Israel.

Serviciile de securitate israeliene au anunțat la începutul lunii decembrie arestarea unor extremiști evrei implicați în incendiul care a decimat familia Dawabcheh.