Doi membri ai trupei Eagles of Death Metal nu au fost lăsaţi să intre la concertul lui Sting la inaugurarea sălii Bataclan

Doi dintre membrii trupei americane Eagles of Death Metal, care a susţinut un concert în sala Bataclan din Paris când jihadiştii înarmaţi ai Statului Islamic au intrat în sala de spectacole ucigând 90 de oameni anul trecut, au primit interdicţie, sâmbătă, de a intra la concertul de redeschidere a sălii.

RomaniaTV.net
13 nov. 2016, 15:44
Doi membri ai trupei Eagles of Death Metal nu au fost lăsaţi să intre la concertul lui Sting la inaugurarea sălii Bataclan

Potrivit unor surse ale AFP, motivul constă într-o serie de declaraţii controversate făcute de solistul trupei americane de rock, Jesse Hughes, relatează The Independent, potrivit Mediafax.

Unul din managerii sălii Bataclan a declarat că a refuzat să îi lase pe membrii grupului să intre în sala de concerte pentru că solistul formaţiei, Jesse Hughes, a sugerat la începutul anului că angajaţii musulmani de la Bataclan ar fi fost implicaţi în respectivul atac.

„Au venit, i-am dat afară – sunt lucruri care nu pot fi iertate”, a declarat coproprietarul Bataclan Jules Frutos pentru AFP, în timp ce Sting pregătea un discurs emoţionant pentru spectacolul de redeschidere a sălii cu ocazia comemorării unui an de la masacrul din Paris, petrecut în timpul concertului susţinut de trupa californiană de rock.

Jesse Hughes, un susţinător al lui Donald Trump, declarase pentru site-ul Taki’s Magazine că a văzut nişte „terorişti” în sala de concerte Bataclan înainte de spectacolul respectiv şi că a văzut cum „musulmanii sărbătoreau pe stradă atacul petrecut”. Ulterior, într-un interviu TV, Hughes a mai declarat că paznicii sălii ar fi putut fi complici la atacuri afirmând că şase membri ai echipei de securitate nu ar fi fost prezenţi în noaptea evenimentului.

După remarcile lui Hughes, organizatorii a două festivaluri de muzică din Franţa au anulat concertele programate ale trupei, declarând că „nu erau de acord cu acuzaţiile lui Jesse Hughes”. Şi supravieţuitorii atacului l-au criticat pe cântăreţ pentru comentariile sale.

Deşi Hughes şi-a cerut scuze pentru declaraţiile sale retrăgându-le şi afirmând că suferă de stres post-traumatic din cauza împuşcăturilor şi de „coşmaruri non-stop”, co-proprietarul sălii, Jules Frutos, a afirmat că: „Face aceste declaraţii total false o dată la două luni. E nebunie să ne acuze paznicii că au fost complici cu teroriştii. Ajunge. Gata. Asta trebuie să ia sfârşit.”

Sting a inaugurat sâmbătă seară sala Bataclan comemorând scurgerea unui an de când 90 de oameni au fost masacraţi de terorişti. Cântăreţul şi compozitorul britanic a adus un omagiu victimelor ucise în sală şi a cerut publicului să ţină un minut de reculegere în onoarea acestora.