Doi morţi şi aproximativ 70 de răniţi într-un seism produs în India

Cel puţin două persoane au murit şi aproape 70 au fost rănite, dintre care aproximativ 30 de elevi, într-un seism cu magnitudinea de 5,8 care a afectat miercuri nordul Indiei.

02 mai 2013, 05:24
Doi morţi şi aproximativ 70 de răniţi într-un seism produs în India

Două persoane au murit în urma alunecărilor de teren provocate de cutremurul urmat de mai multe replici, a anunţat agenţia indiană, citată de Mediafax.

Alte 69 de persoane au fost rănite, dintre care 32 de elevi, deoarece şcolile şi alte clădiri au suferit pagube în districtul Kishtwar şi Doda din statul Jammu şi Kashmir.

Epicentrul cutremurului a fot localizat la aproximativ 450 de kilometri nord de capitala federală indiană, potrivit unui oficial din cadrul departamentului indian de meteorologie. Seismul s-a produs la frontiera dintre statele Jammu şi Kashmir şi Himachal Pradesh.

Populaţia din regiune, cuprinsă de panică, a ieşit pe străzi în urma cutremurului. Acesta a fost resimţit şi în statele Punjab şi Haryana, unde nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Potrivit institutului american de geofizică USGS, seismul, care a fost resimţit până în capitala pakistaneză, Islamabad, a fost de 5,7.

Un cutremur puternic de 7,8 grade, care a afectat Iranul în aprilie, a fost resimţit la New Delhi, provocând panică.
New Delhi, metropolă cu 18 milioane de locuitori, situată la câteva sute de kilometri de lanţul muntos Himalaya, resimte frecvent cutremure de intesitate moderată cu epicentrul în zonele montane.