Doi morţi şi cel puţin 5 răniţi într-un atac cu cuţitul într-un tren din Germania

Două persoane au fost ucise şi cinci rănite într-un atac cu cuţitul comis miercuri într-un tren în nordul Germaniei, au anunţat surse din poliţie şi un ministru de interne regional.

25 ian. 2023, 18:40
Doi morţi şi cel puţin 5 răniţi într-un atac cu cuţitul într-un tren din Germania

Trenul regional plecase dinspre Kiel către Hamburg, iar cu puţin timp înainte de sosirea în gara Brokstedt, în landul Schleswig Holstein, atacatorul s-a năpustit cu cuţitul asupra unor pasageri, ucigând două persoane şi rănind alte cinci.

Atacatorul a fost imobilizat şi arestat în gara Brokstedt. Autorităţile germane nu au oferit informaţii despre el, dar potrivit săptămânalului Focus este vorba despre un sirian.

Trenul a fost evacuat şi accesul pasagerilor restricţionat, pentru a permite poliției să-și continue activitatea la fața locului.

Potrivit poliției, detalii suplimentare au rămas necunoscute la aproximativ două ore de la atac. Nici motivele suspectate sau motivele acțiunilor atacatorului, dar nici starea celor răniți nu au fost pe deplin clare.

Citeşte şi: UE pregătește un nou pachet de ajutor financiar pentru Rep. Moldova. Condițiile impuse de Ursula von der Leyen: „Suntem solidari, dar…” / Încă 145 de milioane de euro pentru Chișinău