Doi oameni au murit intoxicaţi cu monoxidul de carbon produs de tulburel

Două persoane din localitatea Ionăşeni-comuna Truşeşti din judeţul Botoşani au murit vineri, după ce s-au intoxicat cu monoxidul de carbon emanat de vinul aflat în fermentaţie.

17 oct. 2014, 10:49
Doi oameni au murit intoxicaţi cu monoxidul de carbon produs de tulburel

O femeie de 91 de ani şi ginerele acesteia, în vârstă de 62 de ani, au coborât în beciul casei, însă au fost surprinşi de gazele emise de vinul în fermentaţie, informează Agerpres. Cei doi au căzut în beci, fiind scoşi de localnici, dar şi de un echipaj de ambulanţă.

Citeşte şi Un bărbat a murit, iar o femeie se află în comă, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

La faţa locului au intervenit două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) şi două echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, cei doi nu au mai putut fi salvaţi.

„Am găsit la faţa locului două persoane în stop cardio-respirator, intoxicate cu monoxid de carbon din cauza fermentării vinului. Nu s-a mai putut face nimic pentru acestea”, a declarat medicul Liviu Stan de la SJA.

Citeşte şi Un bărbat a murit intoxicat în crama locuinţei plină cu struguri în fermentaţie

Numărul persoanelor din judeţul Botoşani intoxicate, în această toamnă, cu monoxid de carbon, din cauza vinului în fermentaţie, se ridică la şase. Până în prezent, trei persoane au decedat, iar alte trei au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, în comă.