Doi oficiali din fotbalul croat, condamnaţi la închisoare, pentru corupţie

Un fost înalt oficial al federaţiei croate şi un fost director de club din prima ligă croată au fost condamnaţi la câte 4 ani şi 10 luni de închisoare pentru mijlocirea unor arbitraje favorabile, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

25 mart. 2014, 14:04
Doi oficiali din fotbalul croat, condamnaţi la închisoare, pentru corupţie

Zeljko Siric, ex-vicepreşedinte al federaţiei croate (HNS), a primit 3.000 de euro de la Neven Sprajcer, director la Karlovac, pentru a beneficia de arbitraje favorabile în campionat.

Un alt acuzat, ex-preşedintele Comisiei de arbitri, va fi judecat separat, din cauză că la începutul procesului a suferit un atac cerebral.

Conform sentinţei, Saric nu va putea lucra pentru federaţie sau un club timp de 8 ani, în timp ce Sprajcer are interdicţie pentru 4 ani.

Cazul a ieşit la lumină după ce procuratura alături de clubul Hajduk au organizat un flagrant împotriva lui Saric, care solicita 95.000 de euro pentru ca acest club să nu beneficieze de un arbitraj defavorabil.

Procesul face parte din operaţiunea Offside iniţiată în 2009 pentru investigarea a 12 meciuri suspecte din prima divizie şi în cadrul căreia au fost condamnaţi 21 de jucători şi oficiali cu pedepse de până la 14 luni cu închisoarea.