Doi ostatici cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, printre cei eliberaţi de Hamas

Doi ostatici cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se află printre cei eliberaţi din Fâşia Gaza, anunţă duminică MAE.

26 nov. 2023, 15:44
Doi ostatici cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, printre cei eliberaţi de Hamas

Doi ostatici români au scăpat din mâinile militanților Hamas.

”În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe privind activitatea Celulei de criză interinstituţională, MAE informează că duminică, 26 noiembrie 2023, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate”, anunţă instituţia.

Citește și: 39 de deținuți palestinieni au fost eliberați din închisori în schimbul a 24 de ostatici răpiți de Hamas. Armistițiul de pace continuă între teroriști și Israel

Astfel, în prezent, patru persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe salută eforturile diplomatice ale SUA, Statului Qatar şi Republicii Arabe Egipt pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza.

Citește și: Hamas a decis eliberarea mai multor ostatici. Netanyahu așteaptă alături de armată îndeplinirea condițiilor armistițiului VIDEO

Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin contactul cu autorităţile israeliene.