Doi părinţi decedaţi şi trei copii răniţi grav, după ce un elicopter s-a prăbuşit pe o plajă din Noua Zeelandă

Un elicopter s-a prăbuşit pe o plajă pietroasă din Noua Zeelandă, accident în urma căruia au murit două persoane adulte, iar trei copii, dintre care doi se pare că sunt fii celor decedaţi, au fost grav răniţi şi transportaţi de urgenţă la spital.

15 dec. 2020, 17:17
Doi părinţi decedaţi şi trei copii răniţi grav, după ce un elicopter s-a prăbuşit pe o plajă din Noua Zeelandă

Doi părinţi au decedat şi trei copii au fost grav răniţi, după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit pe o plajă din apropierea râului Kekerengu, în timpul unui zbor din Christchurch, marţi, în jurul orei locale 12:40. Martorii spun că elicopterul a scăpat de sub control în timp ce pilotul încerca să aterizeze şi s-a prăbuşit pe plaja stâncoasă.

Echipajele de salvatoria ajunse la faţa locului au rupt geamurile şi au extras rapid răniţii şi victimele, existând o foarte mare posibilitate ca elicopterul să izbucnească în flăcări, conform presei locale. Din informaţiile surselor citate, se pare că cei doi adulţi decedaţi ar fi fost părinţii a doi dintre cei trei copii grav răniţi în accident.

Doi părinţi decedaţi şi trei copii răniţi grav într-un accident de elicopter

Un locuitor al regiunii Kekerengu, Ian Mehrtens, a declarat pentru Stuff.co.nz că a văzut elicopterul apropiindu-se de plajă şi părea că vrea să aterizeze şi totul este sub control, când deodată a început să pice în spirală.

Elicopter prabusit in Noua Zeelanda

Mehrtens s-a deplasat rapid, pe bicicletă, până la locul accidentului, unde deja se aflau alte patru sau cinci persoane, care s-au grăbit să scoată geamurile elicopterului şi să extragă cât mai repede victimele şi copiii răniţi. Localnicul a mai declarat că serviciile de intervenţie au ajus la faţa locului destul de repede.

Într-o emisiune a unei televiziuni locale, Mehrtens a descris scena pe care a găsit-o la locul accidentului ca pe „un măcel” şi a mai spus că multe elicoptere survolează zona în mod regulat, dar pe cel prăbuşit nu îşi aduce aminte să-l mai fi văzut.

Din declaraţiile aceluiaşi martor, aparatul de zbor se afla la o înălţime de aproximativ 20-30 de metri în momentul când pilotul a pierdut controlul.

Citeşte şi: Guvernatorul adjunct al provinciei Kabul, din Afganistan, ucis într-o explozie