Guvernatorul adjunct al provinciei Kabul, din Afganistan, ucis într-o explozie

Guvernatorul adjunct al provinciei afgane Kabul a fost ucis marţi în capitală în explozia unei bombe care fusese ataşată de maşina sa de atacatori necunoscuţi, a anunţat Ministerul de Interne, transmite Reuters.

15 dec. 2020, 16:42
Guvernatorul adjunct al provinciei Kabul, din Afganistan, ucis într-o explozie

Guvernatorul adjunct al provinciei Kabul, Mahboobullah Moheb, se afla într-un autovehicul care se deplasa prin prin districtul 9 de poliţie din Kabul în momentul exploziei care a făcut două victime, conform Agerpres.

În explozie a fost ucis şi secretarul demnitarului, iar două gărzi de securitate au fost rănite, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Tariq Arian.

Guvernatorul nu a fost singura victimă a zilei în Kabul

Atacul nu a fost revendicat deocamdată de nicio grupare militantă.

Tot marţi, poliţia din Kabul a informat că atacatori necunoscuţi au împuşcat mortal un poliţist şi au rănit un altul în zona districtului 12 din capitală.

Este cea mai recentă serie de crime din Afganistan din această lună, care a inclus un procuror guvernamental, care a fost împușcat în timp ce se îndrepta spre locul de muncă.

Jurnaliștii, activiștii și alte personalități politice au fost vizați.

Atacatorii folosesc adesea așa-numitele „bombe lipicioase”, care sunt lipite de vehicule de magneți.

Discuțiile de pace dintre oficialii afgani și talibani – care au avut loc la Doha, Qatar – au fost întrerupte până în ianuarie.

Cele două părți au făcut recent progrese în ceea ce privește problemele preliminare, dar încă nu au început să discute un acord de încetare a focului sau de împărțire a puterii.

Citeşte şi: Incendiu devastator la un cămin de bătrâni, în Rusia. 11 invalizi au murit arşi de vii